La Ciclaton, ciclistii au pedalat pentru viitorul tinerilor romani

0

În perioada 5-9 octombrie 2016 a avut loc cea de-a 3-a ediție Ciclaton, primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România care susține și promovează educația, organizat de Fundația ADEPT Transilvania.

În cele 5 zile de tur, 77 de cicliști de tur și segment au pedalat în total 21.148 de kilometri pentru proiectele educaționale înscrise anul acesta la Ciclaton. Cele 9.371.221 de bătăi ale inimilor cicliștilor s-au transformat, de pe 7 septembrie până pe 31 octombrie, în  107834.40 de lei care vor fi donați către cele 5 proiecte educaționale. Toate cele 5 proiecte au atins şi depăşit obiectivele de strângere de fonduri fixate pentru evenimentul din acest an.

„Un traseu dificil, dar, totodată, o călătorie minunată. 77 de cicliști s-au alăturat aventurii Ciclaton 2016 și au contribuit, alături de cei de acasă, la cele 5 proiecte educaționale care vor modela o nouă generație de oameni. Ne-am bucurat să vedem că oamenii au înțeles și au transmis mai departe valorile care au pus, acum trei ani, bazele proiectului. Ciclaton 2016 a însemnat multă implicare, emoție, energie, dar și mult efort, care însă nu a fost în zadar, pentru că obiectivul campaniei a fost atins 100%”, declară Cristi Gherghiceanu, președintele Fundației ADEPT Transilvania. 

Proiectele educaționale Ciclaton 2016

1. Fundația Noi Orizonturi a lansat proiectul IMPACT, prin care își propune să identifice și să rezolve, în mod creativ, împreună cu tinerii, probleme reale din societate, prin înființarea de Cluburi de Inițiativă Comunitară. Pentru acest proiect au donat 181 de oameni, iar suma colectată a fost de 33078.40 lei.

2. Asociația ROI sprijină și pune în valoare relația profesori-elev-părinți-comunitate din România, prin proiectul ZBURD PRIN EDUCATIE. Pentru acest proiect au donat 168 de oameni, iar suma colectată a fost de 25038.00 lei.

3. Asociația Lindenfeld sprijină copiii din centrele de plasament să se dezvolte prin educație interactivă, cu ajutorul proiectului „Ajungem Mari”, care s-a bucurat, în ambele ediții anterioare Ciclaton, de un adevărat succes. Pentru acest proiect au donat 213 de oameni, iar suma colectată a fost de 21347.00 lei. 

4. Prin proiectul “De-a arhitectura în orașul meu”, Asociația De-a Arhitectura își propune să formeze cetățeni responsabili, implicați în comunitățile în care trăiesc, pentru orașe mai bune. Pentru acest proiect au donat 128 de oameni, iar suma colectată a fost de 14721.00 lei. 

5. Asociația ARDOR, prin „Tabăra de leadership pentru instructori de dezbateri”, urmărește dezvoltarea profesorilor formatori, prin ateliere de dezbatere între profesori și studenți viitori pedagogi. Pentru acest proiect au donat 98 de oameni, iar suma colectată a fost de 13650.00 lei. 

Traseul Ciclaton 2016. Timp de 5 zile, participanţii au străbătut pe bicicletă un traseu de peste 700 de kilometri şi au trecut prin 9 oraşe, pentru a susţine unul dintre cele 5 proiecte educaţionale înscrise. Turul s-a încheiat cu un eveniment dedicat, care a avut loc în Piața Libertății din Miercurea Ciuc. Pentru fiecare dintre cele 5 cauze au pedalat atât cicliști de tur, care au parcurs traseul integral, cât și cei de segment, care au ales să pedaleze doar diverse segmente din traseu.