Se lanseaza editia a 2-a a Pepinierei de Voluntari

0

Programul este dedicat tinerilor, cu varste intre 16 si 23 de ani, care vor sa dezvolte proiecte destinate comunitatii om-natura. Activitatile se desfasoara in regim de voluntariat sub indrumarea si cu sprijinul unei echipe de oameni profesionisti cu o vasta experienta de management de proiect din mediul de afaceri romanesc.

Ce este programul Pepiniera de Voluntari?

Pepiniera de Voluntari este un program de empowerment dedicat tinerilor liceeni si studenti care vor sa dezvolte proiecte de dezvoltare comunitara in regim de voluntariat sub indrumarea si cu sprijinul unei echipe de oameni profesionisti si cu o vasta experienta de project management in mediul de business romanesc.

Prin acest program vom creste abilitatile practice, in general, si de project management, in special, ale unor tineri interesati de programe de dezvoltare comunitara si de mediu si le vom oferi un cadru de lucru interactiv si profesionist in care acestia sa-si activeze creativitatea.

Ne propunem ca in 3 luni de sesiuni de facilitare, coaching si implementare alaturi de tineri profesionisti, sa aducem un grup de 30 tineri de liceu si facultate in faza de a pune in practica proiecte ce respecta principiile dezvoltarii durabile, plecand doar de la stadiu de idei.

La sfarsitul celor 3 luni de program vrem sa implementam minim 15 proiecte noi, dezvoltate in spiritul valorilor Asociatiei Padurea Copiilor, pentru care tinerii beneficiari ai programului vor avea la dispozitie un buget initial precum si consiliere personalizata din partea trainerilor profesionisti.

Cine este căutat:

  • ai între 16-21 ani;
  • ai disponibile cel puţin 4 ore pe săptămână în primele luni ale noului an (ianuarie, februarie și martie) pentru a le dedica implicării în program;
  • eşti deschis/ă, sociabil/ă şi îţi place să îţi desfăşori activitatea într-un mediu non-formal, flexibil, dar cu obiective clar definite;
  • vrei să fii project manager şi eşti gata să pui la bătaie determinare, timp şi gândire creativă pentru ajunge acolo;

Pentru a aplica, trebuie să completezi formularul de înscriere până cel târziu la data de 17 ianuarie 2017.