LemonAid – festivalul limonadei si al binefacerii

0

Fundatia Comunitara Galati organizeaza, in perioada 23-26 iunie, Festivalul Limonadei LemonAid, cu scopul de a strange fonduri pentru copiii din patru centre de zi din judetul Galati: Centrul de zi pentru copii “Sf. Spiridon” (Asociatia Multifunctionala Filantropica Sf. Spiridon Galati), Centrul multifunctional de servicii sociale “Speranta” (Asociatia Filantropica Crestin Ortodoxa Sf. Vasile cel Mare Galati), Centrul de zi pentru copii ce provin din familii defavorizate (Fundatia Bunul Samaritean Nicoresti) si Centrul Comunitar “La vale” (Fundatia Cuvantul Intrupat).

Evenimentul se va desfasura simultan in doua locuri din municipiul Galati: pe Faleza Inferioara a Dunarii (in fata pub-ului SummerTime) si in Tiglina 1 (in fata restaurantului Noemy), unde vor fi amenajate standuri de vanzare. Programul de desfasurare va fi urmatorul: joi, 23 iunie, intre orele 18.00 si 20.00, iar vineri, sambata si duminica (24-26 iunie), de la 17.00 la 22.00.

In cadrul festivalului, voluntarii nostri vor vinde la cele doua standuri limonada proaspata, preparata pe loc, si le vor oferi informatii cumparatorilor si donatorilor despre proiectele derulate de Fundatia Comunitara Galati. Langa standurile de limonada vor exista un mini-studio foto si recuzita pentru cei care doresc sa faca poze hazlii, dar si un stand unde copiii de la cele patru centre de zi vor scoate la vanzare obiecte realizate de ei.

Fondurile stranse in cadrul LemonAID vor fi directionate catre cele patru centre de zi, care vor deveni centre intergenerationale, la initiativa Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, cu sprijinul Fundatiei Comunitare Galati. Acest lucru presupune implicarea seniorilor din comunitate in activitatea acestor centre. Avem deja profesori iesiti la pensie care vin la centre si ii ajuta la teme pe copiii asistati ori, pur si simplu, stau de vorba cu ei.

“LemonAid este un proiect de suflet pentru noi, am lucrat intens la el si cu mare drag. Dupa cum ii spune si numele, are menirea de a strange fonduri, dar si de a face vizibile actiunile organizate de Fundatia Comunitara Galati. Cu banii stransi, centrele de zi pe care le sustinem vor achizitiona materiale pentru ateliere intergenerationale, in care voluntari varstnici lucreaza cu copiii. Pretul limonadei este unul modic, 10 lei, dar pentru centrele de zi 10 lei chiar reprezinta ceva”, declara Cristi Marian Ochiu, director executiv al Fundatiei Comunitare Galati.

Fundatia Comunitara Galati este o organizatie neguvernamentala care mobilizeaza resurse si le directioneaza spre nevoi identificate in comunitate. Dupa ce a functionat un an si jumatate ca Grup de Initiativa, Fundatia Comunitara Galati a capatat personalitate juridica in octombrie 2015.

Fundatia Comunitara Galati isi propune sa devina un motor al schimbarii in regiunea de sud a Moldovei. Suntem in contact permanent cu ONG-urile locale si cunoastem beneficiarii si proiectele acestora. Avem o retea de donatori – persoane fizice si companii din Galati – si depunem in permanenta eforturi sa o extindem. Organizam evenimente in cadrul carora ii aducem pe toti – ONG-uri si donatori – la un loc, creand astfel punti intre nevoile comunitatii si resursele necesare pentru a le satisface. Doar pana la momentul infiintarii, Fundatia Comunitara Galati a organizat evenimente de fundraising in urma carora 24 de proiecte derulate de 15 ONG-uri galatene au colectat, de la peste 700 de donatori, suma totala de 58.000 de lei.

Mai multe detalii despre proiectele derulate de Fundatia Comunitara Galati se gasesc pe siteul www.fundatiacomunitaragalati.ro si pe pagina oficiala de Facebook https://www.facebook.com/FundatiaComunitaraGalati/?fref=ts.