Paul Dicu alearga 250 de kilometri in desert pentru copiii bolnavi de inima

0

Pentru a patra oara la rand si pentru a treia oara impreuna cu Inima Copiilor, Paul Dicu participa la una dintre cele mai grele – si spectaculoase – curse de anduranta din lume: 250 de kilometri in 6 zile, prin Sahara.
Faimosul Marathon des Sables are loc anul acesta intre 6 si 12 aprilie, in desertul marocan.

Intre competitiile de ultramaraton (deloc putine in lume), Marathon des Sables si-a castigat renumele pentru conditiile drastice impuse participantilor: pe toata durata concursului, alergatorii poarta in spate rucsacul cu tot ce le este necear – kitul de supravietuire, hainele si mancarea pentru toata saptamana – cam 11 kilograme. Organizatorii ofera doar apa, adapost in corturi berbere (sacul de dormit si salteaua izopren sunt duse de concurent, totusi) si, la nevoie, asistenta medicala.

Distanta totala a cursei variaza de la an la an (programul si traseul fiecarei etape sunt secrete pana in dimineata respectiva!), dar in total este vorba despre aproximativ 250 de kilometri, impartiti in 6 etape cu lungimi de la 15 la 40 de kilometri. Iar cea mai lunga etapa are chiar peste 80!

Ce cauta Paul in Sahara din nou? Raspunsul e simplu: desertul e iubirea si nebunia lui si, in cuvintele lui: “trebuie ca Inima Copiilor sa continue sa bata, mai tare, mai deslusit, mai cu folos pentru din ce in ce mai multi copii care au nevoie de ajutor!”

“Lucrurile pe care, impreuna cu partenerii si prietenii nostri, le-am facut la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti nu sunt deloc putine, si suntem mandri si recunoscatori tuturor celor care ne-au ajutat sa dam o sansa in plus copiilor nascuti cu malformatii cardiace, si nu numai lor.
Dar e nevoie de noi in continuare: vrem sa organizam misiuni medicale mai dese, vrem sa putem trimite mai multi medici si asistente la specializare, vrem ca la Marie Curie sa nu lipseasca nimic (materiale, instrumentar, medicamente) din ce e nevoie pentru micii pacienti.” (Alexandru Popa, Presedintele Asociatiei)

Acesta este rostul acestei noi aventuri a lui Paul in Sahara: ca, prin glasul lui, oamenii din jurul nostru sa mai auda o data despre copiii bolnavi de inima si despre cum le putem oferi impreuna o sansa sa creasca mari si sanatosi.

Puteti ajuta si voi Inima Copiilor prin donatii in kilometri! Intre 6 si 12 aprilie 2014, putem, cu totii, sa alergam “in pas cu Paul”. Oricine poate fi alaturi de el alergand atat cat vrea sau poate oriunde ii face placere: in parc, pe strada, pe banda.
Dupa alergare, poate trimite un email mail la [email protected] cu “dovada” (numele, varsta, distanta cu care contribuie si locul in care a alergat, fotografii, screenshot-uri cu traseul).
Fiecare pas facut “in pas cu Paul” e un ajutor pentru copiii de la Marie Curie: ING Asigurari de Viata va rasplati fiecare kilometru adunat astfel cu o donatie de 2 Euro catre Inima Copiilor. In total, compania pune la bataie 20.000 de Euro: anul trecut aceasta suma a fost “castigata” in 5 zile – anul asta oare cat ne va lua?

Pagina pe care puteti gasi mereu noutati despre Paul si despre cursa pe care o alergam in pas cu el este www.inpascupaul.ro.