Peste 2000 de km parcursi pe bicicleta de un neamt s-au transformat in 7.000 de euro pentru copiii din Romania

0

Un pariu neobisnuit si 2.000 de kilometri parcursi pe bicicleta in 14 zile si prin sase tari au convins zeci de oameni sa se alature unei initiative caritabile care a permis cumpararea celor 60 de biciclete pentru copii.

Initiatorul campaniei de strangere de bani, Sebastian Schmitz, directorul firmei Cabanova, a reusit sa parcurga cei 2.032 de kilometri dintre Bucureti si Düsseldorf in 14 zile. Pe traseul care l-a condus prin Romania, Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia si Germania, el a convins o multime de oameni ca merita sa doneze banii necesari pentru a cumpara bicicletele atat de mult dorite de copiii de la SOS Satele Copiilor Romania.

“Datorita afacerii mele, petrec mult timp in Romania si am avut experiente frumoase, dar m-am confruntat si cu situatii deplorabile. In orfelinatele din Romania sunt mai mult de 20.000 de copii si multi traiesc in conditii dificile”, spune Sebastian Schmitz. “Acesti copii au o viata grea si nu primesc nimic de-a gata. Si de aceea strang bani ca sa le fac vietile putin mai bune”.

Pentru ca a trecut de la vorbe la fapte, a reusit sa convinga multi oameni sa-i sustina efortul. Iar vineri, 9 august, mai mult de 50 de copii de la SOS Satul Copiilor din Bucuresti au primit, in numele lor si al copiilor din Satele Copiilor Cisnadie si Bacau, cele 60 de biciclete cumparate deja din sumele stranse pe parcursul celor doua saptamani de pedalat prin Europa.

Copiii au demonstrat cat de mult apreciaza darul, organizand o minicursa chiar in incinta SOS Satul Copiilor Bucuresti, alaturi de Sebastian Schmitz.

Scopul proiectului a fost de a spori interesul opiniei publice pentru problemele cu care se confrunta copiii abandonati din Romania. Campania a beneficiat de o platforma de donatii online dezvoltata de firma Cabanova, care a permis strangerea fondurilor.

Detalii suplimentare despre calatoria pe bicicleta a directorului Cabanova, inclusiv traseul si un jurnal de calatorie, sunt accesibile pe http://www.ro2de.org.