Scoala Americana Internationala din Bucuresti a organizat un campionat de baschet in scop caritabil

0

Scoala Americana Internationala din Bucuresti a organizat in zilele de 8 si 9 februarie un campionat de baschet in scop caritabil.

In cadrul turneului au participat opt echipe de baschet formate din elevi apartinand Scolii Internationale din Bucuresti, Academiei Crestine din Bucuresti si liceului Sfantul Sava ce au concurat impreuna cu echipe din cadrul Scolii Anglo-Americane din Sofia precum si din cadrul Colegiului American din Sofia.

Turneul de baschet a fost dedicat atat fetelor si baietilor de liceu si din clasele V – VIII. 

La initiativa unui grup de „service learning” din cadrul Scolii Americane Internationale, in cadrul evenimentului a avut loc o strangere de fonduri in beneficiul organizatiei non-guvernamentale Kiva al carei scop este promovarea interactiunii dintre oameni in vederea reducerii saraciei prin imprumuturi de minimum 25 de dolari, utilizand o retea globala formata din multiple institutii financiare.

Atat elevii inscrisi in campionatul de baschet, cat si invitatii lor ce i-au sustinut au putut contribui financiar la strangerea de fonduri pentru organizatia Kiva.  

Elevii au concurat in cadrul campionatului caritabil, bucurandu-se atat de meciurile de baschet pline de adrenalina, dar si de ocazia de a dona pentru organizatia non-guvenramentala Kiva ce sprijina reducerea saraciei la nivel global. Sustinatorii au avut ocazia de a fi alaturi de echipele preferate si de a contribui cu o suma de bani in beneficiul organizatiei.

Competitia s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, respectiv vineri, 8 februarie si sambata, 9 februarie.