SEVine la tine! Formeaza-te pe Serviciul European de Voluntariat la cele 10 cursuri din toata tara!

0

Unul dintre mijloacele cele mai puternice de invatare este prin experimentare directa! Iar una din metodele cu efecte “pe bune” in ceea ce priveste experienta directa este reprezentata de ceea ce in engleza se numeste “service learning”. Daca mai adaugi si un context international ai toate ingredientele pentru o experienta cu adevarat memorabila si care poate, in sensul cel mai propriu… schimba vieti!

Marturie stau declaratiile celor care au participat la un proiect prin Serviciul European de Voluntariat (SEV). Locul in care invatarea in context nonformal si intercultural este la ea acasa impletind de minune dezvoltarea personala cu activitatea pentru comunitate.

Anul acesta doar in Romania sunt peste doua milioane de Euro care asteapta proiecte in care acest lucru sa devina o realitate. Odata cu ghioceii si soarele, in martie SEVine la tine!

Astfel toti cei interesati sa se implice in proiecte prin care sa trimita sau sa primeasca voluntari internationali au la dispozitie nu mai putin de 10 cursuri de formare in toata tara si un eveniment international! Toate evenimentele sunt organizate in regim rezidential. Pentru toti participantii selectati sunt acoperite toate cheltuielile mai putin transportul.

Cursurile de formare din tara au loc in trei perioade (acestea includ ziua de sosire, ziua de plecare si patru zile de curs). Pentru fiecare curs sunt vizate in special organizatiile din anumite judete (fara a fi insa conditie exclusiva, insa In cazul in care vor sa se inscrie participanti din alte judete, acestia vor explica alegerea in cadrul formularului de candidatura).

Cursuri de formare nationale. Unde si cand?

In perioada 27 februarie – 4 martie 2013
Iasi: (data limita inscriere: 17 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Iasi, Suceava, Neamt si Botosani)
Predeal: (data limita inscriere: 17 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Brasov, Sibiu, Harghita, Covasna si Buzau)
Craiova: (data limita inscriere: 17 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Dolj, Valcea, Olt si Teleorman)

In perioada 06 – 11 martie 2013
Constanta: (data limita inscriere: 24 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Constanta, Calarasi, Ialomita, Tulcea, Braila)
Resita: (data limita inscriere: 24 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Gorj, Mehedinti )
Baia Mare: (data limita inscriere: 24 februarie, sunt vizate organizatiile din judetele: Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita)
Bucuresti: (data limita inscriere: 24 februarie, sunt vizate organizatiile din Bucuresti)

In perioada 13 – 18 martie 2013
Targoviste: (data limita inscriere: 3 martie, sunt vizate organizatiile din judetele: Dambovita, Arges, Giurgiu, Prahova)
Cluj-Napoca: (data limita inscriere: 3 martie, sunt vizate organizatiile din judetele: Cluj, Bihor, Arad, Alba, Mures )
Bacau: (data limita inscriere: 3 martie, sunt vizate organizatiile din judetele: Bacau, Vrancea, Galati, Vaslui.

Yes for EVS se va intampla in perioada 19-24 martie 2013 in Romania, la Predeal si este un eveniment de tip constituire de parteneriate Serviciul European de Voluntariat, care va aduce oameni din toata Europa. Data limita de inscriere este 18 februarie 2013.