SOS Locul de joaca, proiect participant la SemiMaraton Sibiu 2016

0

SOS Satele Copiilor Romania a participat in primavara acestui an la strangerea de fonduri organizata in jurul evenimentului SemiMaraton Sibiu 2016, din data de 28 mai a.c., cu proiectul SOS Locul de joaca! Proiectul nostru a insemnat modalitatea prin care ne-am propus sa rezolvam o nevoie prioritara a satului SOS din Cisnadie: reamenajarea locului de joaca, aflat intr-o stare avansata de degradare.

SemiMaraton Sibiu este un eveniment sportiv de strangere de fonduri pentru cauze din comunitatea locala, organizat de Fundatia Comunitara Sibiu. In traditia Maratonului de la Londra, cel mai mare eveniment de strangere de fonduri din lume, acesta combina bucuria de a alerga cu bucuria de a darui. Semimaraton Sibiu este in primul rand un mecanism de strangere de fonduri la care contribuie atat alergatorii cat si sustinatorii, iar focusul comunicarii proiectelor va fi in directia efortului colectiv depus de comunitate.

Evenimentul SemiMaraton 2016 s-a incheiat si ne face placere sa anuntam ca am reusit sa strangem suma propusa, si chiar un pic peste fondurile necesare amenajarii locului de joaca din Satul SOS Cisnadie. Ne-au fost alaturi mai mult de 200 alergatori si sustinatori. Printre companiile care ne-au dat o mana de ajutor mentionam SC SOMAREST CISNADIE, ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI SA, HILTON SIBIU, TAKATA SIBIU SRL. Reprezentantii acestor companii ne-au fost alaturi nu numai financiar, ci si cu prezenta fizica in ziua SemiMaratonului. O echipa de voluntari de la SC MARQUARDT SCHALTSISTEME SCS SIBIU se va ocupa de realizarea proiectului si de pregatirea terenului pe care se va amenaja locul nou de joaca.

“In acest moment, in programul SOS din Cisnadie, 67 copii si adolescenti, cu varste intre 4 si 23 de ani, isi traiesc copilaria si adolescenta, iubiti si ocrotiti de mame sociale. Locul de joaca reprezinta puntea de legatura intre copiii SOS si cei din comunitatea locala, iar nevoia de reabilitare era imperioasa, copiii neavand alt spatiu de joaca si interactiune. Le multumesc partenerilor de la Fundatia Comunitara Sibiu, echipei de colegi de la SOS, cat si tuturor celor care au donat si au alergat pentru ca locul nostru de joaca sa poata fi o bucurie pentru copii, nu un motiv de tristete”, a declarat Florin Hariga, Director Program SOS Satul Copiilor Cisnadie

Suma totala pe care am strans-o in urma evenimentului SemiMaraton Sibiu 2016 si pe care o vom folosi pentru un construirea unui loc de joaca este de 18,255 lei. Vom reveni cu informatii si poze de la inaugurarea noului spatiu dedicat copiilor din satul SOS Cisnadie.

Despre SOS Satele Copiilor Romania
SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia deruleaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale). Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de favoriza educatia copiilor intr-un mediu familial propice dezvoltarii sanatoase si armonioase. In satele SOS, cei mici sunt incredintati unei mame SOS, care are in grija cate 5-7 copii, de a caror educatie, ingrijire si evolutie se ocupa indeaproape. De aproape 25 de ani, organizatia lupta sa schimbe viitorul copiilor din Romania, prin programe de consiliere si sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiilor biologice. In acest moment, peste 1.000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15.000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informatii despre SOS Satele Copiilor Romania puteti gasi si pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

SOS Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti Cisnadie este acreditat si licentiat ca furnizor de servicii sociale conform legislatiei in vigoare si se adreseaza copiilor si familiilor cu risc de abandon familial si scolar.