Sportivii sustin educatia copiilor institutionalizati

0

Anul acesta biciclistii si alergatorii isi unesc fortele in cadrul Maratonului Transilvaniei si al Maratonului Bucegilor, pentru a ajuta copiii din centre de plasament sa aiba acces la un program educational complex, prin care sa se dezvolte armonios.

La probele sportive Maratonul Transilvaniei si Maratonul Bucegilor, din cadrul festivalurilor In Transylvania si Padina Fest, participantii pot deveni fundraiseri pentru cauza copiilor institutionalizati din sectorul 6. Cu banii stransi se va crea un parc de biciclete si se va organiza o tabara la munte pentru copiii care sunt inchisi in centre de plasament pe tot parcursul anului. Atat tabara, cat si cursurile de pedalat, pun accent pe dezvoltarea copiilor, ii ajuta sa isi depaseasca limitele si sa descopere un mediu diferit.

Initiatorii campaniei sunt tinerii voluntari ai Asociatiei Lindenfeld, ce lupta prin programul educational Ajungem Mari ca acesti copii sa capete incredere in ei si sa isi formeze abilitatile necesare pentru a se descurca singuri in viata. Prin proiectele de predare a diferitelor discipline prin joc si metode non-formale, prin workshop-uri si ateliere creative, dar si prin activitati socio-recreative, copiii invata sa relationeze, sa fie o echipa, sa se respecte unii pe altii si isi deschid perspectivele.

Sportivii care participa la cele doua maratoane sunt invitati sa adauge o motivatie sociala efortului lor si sa devina fundraiseri pentru copiii institutionalizati. Tot ce trebuie sa faca este sa se inscrie pe platforma Galantom si sa isi convinga prietenii sa doneze pentru a sustine cauza. Platforma Galantom si Asociatia Padina Fest, prin Maratonul Transilvaniei si Maratonul Bucegilor, impreuna cu Smartatletic, incurajeaza sportivii sa devina eroi pentru copiii din centre de plasament si sa treaca linia de finish cu satisfactia ca au adus multa bucurie pe chipurile acestora.

Nici inotatorii nu se lasa mai prejos. Echipa SalvaMarii, formata din 5 inotatori dispusi sa isi forteze limitele, va face valuri la evenimentul caritabil Swimathon pentru a sustine proiectul de voluntariat “Da-ti pasiunea mai departe”, parte a programului Ajungem Mari. Proiectul isi propune sa ofere lectii interactive prin joc pentru 200 de copii institutionalizati, alaturi de 50 de tineri voluntari liceeni si studenti. Fondurile obtinute vor fi investite in materiale didactice, training pentru voluntari si transportul copiilor in afara centrelor. Proiectul poate fi sustinut prin donatii pe platforma Swimathon.