Tinerii irlandezi si scotieni zidesc case alaturi de oradeni

0

Habitat for Humanity Beius gazduieste incepand de joi, 5 iunie, pana sambata, 14 iunie, 36 de voluntari din Irlanda si Scotia. Ei sunt elevi insotiti de cadre didactice de la doua scoli importante: Wesley College din Dublin, Irlanda, si Royal High School din Edinburgh, Scotia una din cele mai vechi unitati de invatamant din tara, fiind fondata in 1128. Scotienii participa pentru a treia oara cu voluntari in proiectele Habitat for Humanity si de fiecare data au promis ca revin. Irlandezii se afla deja pentru a XI-a oara in Romania, ei aniversand anul trecut intr-un mod inedit 10 ani de parteneriat cu Habitat for Humanity Beius ridicand 10 case in 5 zile cu ajutorul a sute de voluntari de la Wesley College.

„Suntem intr-o mare recesiune si in Dublin, dar credem cu tarie ca tinerii nostri trebuie sa inteleaga ca nu exista recesiune in privinta generozitatii, a darniciei, a compasiunii, a timpului pe care ei il pot darui altora.”, spune reverendul Nigel Mackey, coordonatorul echipei de la Wesley College.

Voluntarii de la cele doua scoli vor lucra in cadrul a doua proiecte pe care Habitat for Humanity  le deruleaza in Oradea: „Locuinte pentru un viitor sigur” din Episcopia in parteneirat cu Consiliul Local Oradea unde scotienii vor munci concomitent la mai multe case aflate in diverse stadii de constructie si „Caminul Habitat” in parteneriat cu Asociatia Caminul Felix unde irlandezii vor construi o casa pentru o familie cu trei copii.

„Ne dorim sa avem putin mai multa stabilitate si un loc mai sigur pentru copiii nostri. Este un vis de aproape 20 de ani care cu ajutorul lui Dumnezeu si al organizatiei Habitat for Humanity Beius ar putea deveni realitate”, declara Beniamin Rosu, beneficiarul uneia dintre locuinte.

De la inceputul anului si pana in prezent, Habitat for Humanity Beius a gazduit peste 500 de voluntari din care foarte multi au fost romani si majoritatea tineri.