Ultima saptamana de inscrieri pentru Gala Nationala a Voluntarilor, editia 2016!

0

Federatia VOLUM – Federatia Organizatiilor care sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania organizeaza Gala Nationala a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment de recunoastere si de premiere a meritelor voluntariatului din intreaga tara. Competitia si seara de premiere ofera o binemeritata recunoastere publica a oamenilor care daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a se implica in comunitate.

Pana pe 25 octombrie, organizatiile neguvernamentale si institutiile publice care lucreaza cu voluntari sunt invitate sa nominalizeze initiative sau persoane care aduc schimbari cu impact in comunitate. Nominalizarile se pot face in cadrul a patru categorii: voluntarul anului, centrul de voluntariat al anului, proiectul de voluntariat al anului si coordonatorul de voluntariat al anului. Acestea se realizeaza exclusiv online folosind portalul inscrierilor www.galavoluntarilor.ro, pana la data de 25 octombrie 2016, ora 23:59. Nominalizatii trebuie sa fi derulat activitatea pe durata anului 2016 sau sa faca parte din proiecte aflate in derulare, cu conditia ca acestea sa fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

Anul acesta Gala Nationala a Voluntarilor vine cu invitatia de a celebra activitatile facute cu drag, cu empatie, cu solidaritate, in intentia de a contribui la o comunitate mai buna. La fel ca in editiile precedente, competitia va fi sustinuta de catre cei opt Ambasadori ai Voluntariatului in Romania: Raed Arafat, Margareta Paslaru, Damian Draghici, Marius Manole, Irina Pacurariu, Calin Goia, Valeria Racila von Groningen si Zoli Toth.

„Gala Nationala a Voluntarilor este in fiecare an o sarbatoare a faptelor bune. Este pur si simplu o alta Romanie pe care am ales sa o premiem si sa o aducem in fata publicului larg din dorinta de a le arata romanilor cate lucruri bune se intampla zilnic langa ei. Anul acesta aducem in lumina reflectoarelor lucrurile facute simplu si cu drag, umanitatea si bunavointa dintre oameni. Pentru ca singurul lucru care ne poate schimba ca oameni este bunatatea. Simpla, traita cu drag si oferita fara prea multe asteptari. Asa cum face voluntariatul din oameni. Anul acesta voluntariatul merge dincolo de campanii, strategii si documente. In 2016 voluntariatul este pur si simplu #CuDrag.” – Anca NASTASE, Director Executiv Federatia VOLUM.

Biroul executiv al Federatiei VOLUM, organizatiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicati in procesul de preselectii, jurizare sau analiza a lucrarilor primite. Procedura de jurizare include analiza din partea juriului extern Federatiei VOLUM. Castigatorii vor fi anuntati public si premiati in data de 14 decembrie 2016, la evenimentul de celebrare Gala Nationala a Voluntarilor. Pentru mai multe informatii despre regulament, va rugam accesati acest link.

Federatia VOLUM este o organizatie neguvernamentala cu rol de asociatie umbrela in domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel national – 85 de organizatii membre care gestioneaza aproximativ 22.500 de voluntari. Misiunea Federatiei VOLUM este facilitarea dialogului si actiunii comune pentru dezvoltarea sustenabila a voluntariatului in Romania.

Acest eveniment face parte din proiectul „V.I.S.S – Voluntariat in Servicii Sociale”, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, va invitam sa vizitati http://www.swiss-contribution.ro  si www.swiss-contribution.admin.ch/romania .