Zoli TOTH a ajutat 3 beneficiari ai Fundatiei Hope and Homes for Children sa primeasca biciclete

0

Muzicianul Zoli TOTH este un sustinator activ al Fundatiei Hope and Homes for Children, implicandu-se ori de cate ori are ocazia in programele desfasurate de organizatie in Romania. La inceputul lunii iunie, ca urmare a implicarii lui Zoli in campania “Pedaleaza si doneaza cu I’Velo – KM acumulati = biciclete donate” a Asociatiei Green Revolution, tinerii Adriana si Marius din Baia Mare, si Adrian, tatal a opt copii din satul Medves (judetul Alba), au primit biciclete cu ajutorul carora se vor deplasa la scoala sau la serviciu.

Zoli TOTH a raspuns entuziast invitatiei Asociatiei Green Revolution de a se implica in campania “Pedaleaza si doneaza cu I’Velo – KM acumulati = biciclete donate”, stiind ca printre beneficiarii programelor Hope and Homes for Children vor fi cu siguanta unii care sa aiba nevoie de o bicicleta. In cadrul campaniei, cu ajutorul sustinatorilor biciclisti care au folosit aplicatia I’Velo si au inregistrat numarul de kilometri parcursi, Zoli a adunat 906 km care s-au transformat in 3 biciclete donate unor persoane sprijinite de Hope and Homes for Children.

Una dintre biciclete a ajuns la Adriana, o tanara de 21 de ani din Baia Mare, eleva in anul I la Scoala postliceala sanitara si studenta in anul I la Facultatea de Resurse Minerale si Mediu. Ramasa fara parinti, Adriana traieste intr-o locuinta sociala si isi doreste foarte mult sa devina medic. Urmeaza scoala de asistente medicale pentru a avea un loc de munca si a se intretine singura, este foarte silitoare si studiaza mult. Bicicleta primita reprezinta un mare vis impinit.

“Imi doream de mult o bicicleta, cu ajutorul ei o sa ajung mult mai repede la scoala, o sa economisesc banii pentru transport si, cel mai important, o sa fac miscare. Pot sa spun ca face parte din familie, de cand o am mi-a facut viata mai usoara, “doarme” cu mine in camera si ne bucuram impreuna de iesiri. Multumesc tuturor celor care au facut acest efort de a-mi oferi asemenea minunatie!”, a spus Adriana intr-o scrisoare de multumire.

A doua bicicleta a ajuns la Marius, un tanar de 17 ani tot din Baia Mare care locuieste intr-o casa de tip familial a Fundatiei Hope and Homes for Children, alaturi de alti 11 copii. Cu toate ca are parinti si inca trei frati de care este foarte apropiat, Marius prefera sa stea in casa de tip familial si nu doreste reintegrarea din cauza conditiilor precare in care locuieste familia lui. Este elev in clasa a IX-a la o scoala profesionala si si-a gasit un loc de munca la o spalatorie auto. Marius a reusit pana acum sa nu isi neglijeze nici scoala, nici serviciul, iar din banii pe care ii castiga, isi ajuta parintii si fratii in fiecare luna. Bicicleta il va ajuta sa se deplaseze mai repede intre scoala si locul de munca si sa isi petreaca timpul liber alaturi de prieteni.

Cea de-a treia bicicleta a ajuns in satul Medves, judetul Alba, la o familie cu opt copii. Din cauza saraciei si a lipsei de sprijin din partea tatalui, mama a fost nevoita sa institutionalizeze copiii, insa a pastrat legatura cu ei si i-a vizitat mereu. Si-a refacut viata alaturi de Adrian si impreuna au facut eforturi sa isi aduca inapoi copiii in familie, doar unul mai fiind institutionalizat in acest moment. Familia Stoica a primit sprijin din partea Fundatiei Hope and Homes for Children pentru a-si dota gospodaria cu strictul necesar si a-si aduce copiii acasa. Acum cei mici merg la scoala si la gradinita si isi ajuta parintii la muncile campului si cu animalele in timpul liber. Tatal lucreaza intr-o comuna din apropiere, iar bicicleta il va ajuta sa se deplaseze mai repede la serviciu si sa faca aprovizionarea, astfel pastrandu-si copiii in familie, acolo unde le este locul.

“Cei 906 km reprezinta contributia noastra la un aer mai curat si aduc zambete pe chipul unor copii mai putin norocosi decat noi. Le multumesc tuturor celor care m-au sprijinit si ma bucur ca impreuna am putut sa oferim un dar acestor tineri care au atat de mare nevoie de biciclete. Pentru multi dintre noi, bicicleta e un mijloc de a face miscare si de a petrece timpul intr-un mod placut alaturi de cei dragi, dar pentru acesti oameni ea reprezinta mult mai mult, e un sprijin pentru a-si urma studiile, pentru a avea un loc de munca sau chiar pentru a-si mentine familia unita”, a spus Zoli TOTH.

Alaturi de Zoli TOTH, in campania “Pedaleaza si doneaza cu I’Velo – KM acumulati = biciclete donate” au mai participat prezentatotul de televiziune Daniel Osmanovici, care s-a clasat pe locul intai, cu 1.130 km pedalati, precum si bloggerul de fashion Ana Morodan, vedeta de televiziune Andreea Raicu si Ileana Badiu, Managing Partner Wunderman. Campania, organizata de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, a avut ca scop promovarea bicicletei ca alternativa de transport, intr-un oras asediat de masini, dar si mobilizarea comunitatii pentru a intra in “competitie” pentru o cauza umanitara.

Despre Hope and Homes for Children Romania
Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children Romania si ale partenerilor sai, 5.542 de copii au fost scosi din institutii, 23.570 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.788 de copii au fost primiti in centrele de zi, 664 de copii au fost primiti in regim de urgenta si 7.164 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children Romania. Organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pana in acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizatiei Hope and Homes Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2022 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la http://www.hhc.ro/.