100 de voluntari Whirlpool impreuna cu Habitat vor construi locuinte pentru orfani

0

Whirlpool, cel mai mare producator de electrocasnice din lume, aniverseaza 100 de ani de la infiintare intr-un mod inedit, recrutand 100 de voluntari, angajati ai companiei, care vor construi timp de doua zile locuinte pentru orfani alaturi de Habitat pentru Umanitate Beius.

Cu prilejul centenarului, Whirlpool EMEA (Europe, Middle East & Africa) a decis sa-si extinda ajutorul umanitar acordat Habitat prin trimiterea unui numar tot mai mare de voluntari precum si prin contributie financiara si materiala crescuta. In prezent la nivel global compania sprijina fiecare locuinta Habitat construita fie financiar, fie cu voluntari sau cu aparatura electrocasnica marca Whilpool.

Munca alaturi de Habitat este o modalitate perfecta pentru o companie de a reda ceva inapoi comunitatii. Ca parte a aniversarii a 100 de ani, sarbatorim prin intensificarea eforturilor noastre in ajutorarea celor nevoiasi. Whirlpool nu doar isi extinde ajutorul pe care il ofera in Africa si Europa de Est, dar totodata trimite mai multi voluntari decat in oricare alt an de pana acum” spune Bracken Darrell, Presedintele Whirlpool EMEA.

Pentru ca anul trecut echipa de voluntari Whirlpool care a lucrat impreuna cu Habitat Beius a avut o experienta deosebita, compania a ales din nou asociatia bihoreana pentru a marca momentul aniversar. Prima dintr-o serie de constructii cu ajutorul voluntarilor companiei debuteaza in Saptamana Nationala a Voluntariatului din Romania. Astfel, vineri si sambata (13,14 mai), angajatii  Whirlpool din 14 tari din toata Europa vor fi prezenti pe santierul Habitat din Oradea pentru a construi o casa pentru orfani. Habitat continua aici un proiect in parteneriat cu fundatia Caminul Felix, care are ca scop asigurarea unor locuinte tinerilor si familiilor de tineri ce nu si-au cunoscut parintii ce le-au dat viata, fiind crescuti in familii adoptive.

Whirlpool si angajatii sai impartasesc cu Habitat dorinta de a imbunatati viata familiilor si suntem extrem de recunoscatori pentru acest parteneriat. Aceasta este esenta misiunii pe care Habitat o are in lume, unde fiecare om trebuie sa aiba o locuinta simpla si decenta in care sa traiasca”, afirma  Don Haszczyn, vice-presedintele Habitat for Humanity Europe and Central Asia.

In cadrul evenimentului aniversar, Whirlpool va lansa si o pagina web: www.buildwithme.org unde angajatii pot dona pentru a construi case virtuale care apoi se transforma in constructii reale de locuinte in 10 tari din toata lumea. Toate fondurile stranse prin intermediul websiteului vor fi folosite exclusiv pentru a sprijini Habitat in constructia si reabilitarea de locuinte. Pagina web va avea si o sectiune dedicata transmisiei live a activitatilor de constructie si a progreselor facute de echipa Whirlpool la Oradea si in viitoarele locatii.