Addleshaw Goddard construieste pentru al patrulea an consecutiv alaturi de Habitat

0

Asociatia Habitat for Humanity Cluj gazduieste, in perioada 7 – 14 august 2011, cea mai mare echipa de voluntari internationali care va contribui la proiectul „Familie tanara caut HABITAT!” din Campenesti, judetul Cluj.

Echipa este alcatuita din 42 de studenti si tineri avocati britanici de la compania Addleshaw Goddard, una dintre cele mai mari companii de avocatura din Marea Britanie, prezenta pentru al patrulea an consecutiv pe santierele Habitat din Cluj.

Cei 42 de voluntari, cu varste cuprinse intre 22 si 42 de ani, vor contribui cu aproximativ 1.500 de ore de voluntariat la locuinta tinerei familii Babeanu. In cele cinci zile efective de lucru, voluntarii vor finaliza placarea cu OSB a locuintei, vor construi acoperisul si vor lucra la izolarea interioara si exterioara.

Proiectul „Familie tanara caut HABITAT!” a fost demarat la inceputul lunii aprilie cu ajutorul voluntarilor corporatisti, realizandu-se pana in prezent 25 % din totalul lucrarilor.

 „In cei trei ani de prezenta pe santierele Habitat Cluj, echipa Addleshaw Goddard a contribuit semnificativ la schimbarea vietii a trei familii, atat prin orele de voluntariat efectuate pe santier, cat si prin sponsorizari generoase. Prezenta lor pentru a patra oara consecutiva pe santierele Habitat este o incurajare pentru munca pe care o depunem si un prilej pentru ca romanii sa constientizeze importanta voluntariatului pentru eliminarea adapostirii saracacioase din Romania. Fiecare contributie internationala reprezinta un ajutor pentru comunitatea clujeana, oferindu-ne in acelasi timp un model demn de urmat.” afirma Andrei Szanto, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza starii lor materiale mai precare, nu au acces la o alta modalitate de a beneficia de o locuinta decenta. Aici intervine rolul Habitat for Humanity, alaturi de partenerii sai. Prin ratele fara profit, dar si prin munca voluntara, familiile selectate ajuta alte familii in nevoie, ceea ce face ca programul Habitat sa fie un program inedit, prin care intreaga comunitate are de castigat, creste si se dezvolta impreuna.