BAL CARITABIL: “Fun for Life” pentru copiii cu cancer

0

Pe 24 mai 2011, incepand cu orele 20.00 in club Dumars (Spl. Independentei 290) din Bucuresti, un grup de studenti ai Facultatii de Administratie si Management Public – ASE Bucuresti voluntari in cadrul Asociatiei P.A.V.E.L. (Asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave) organizeaza BALUL CARITABIL “Fun for Life” in cadrul caruia vor fi oferite informatii asupra nevoilor copiilor mai putin norocosi, privati de seninatatea si bucuriile copilariei de boala necrutatoare numita CANCER.

Doneaza 2 euro pentru sprijinul copiilor cu cancer sunand la numarul 0900.900.082 (numai din reteaua Romtelecom) si participa la Balul Caritabil al studentilor de la ASE!

De ce? Scopul unui astfel de eveniment este acela de a combina distractia unei petreceri cu o serie de cunostinte privind cancerul, leucemia si anemiile grave.

In fiecare an, la nivel mondial, 200.000 de copii sunt diagnosticati cu cancer. Dintre acestia, doar 30% primesc tratament adecvat. Aproximativ 90.000 de copii mor din cauza bolii, anual, la nivel mondial, si se inregistreaza o incidenta de 816 cazuri noi la fiecare 100.000 de copii, potrivit datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Statisticile la nivelul Romaniei sunt estimative, intrucat Registrul National de cancer nu functioneaza inca.

Potrivit Asociatiei P.A.V.E.L. ( « Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa » ), 500 de copii romani sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an, in prezent existand aproximativ 5.000 de pacienti cu boala in evolutie sau remisiune. In Romania, rata vindecarii de cancer este in medie de 30 – 60%, in functie de specificul bolii.

Daca este depistat la timp si tratat corect, cancerul infantil raspunde mai bine la tratament decat cancerul adultilor.

Costurile ce implica diagnosticul si tratamentul unui copil bolnav de cancer sunt ridicate si nu sunt intotdeauna subventionate de catre stat, iar nevoile copiilor ce sufera de cancer sunt multiple, osciland de la nevoia de afectiune la nevoia de resurse financiare pentru diagnosticare si tratament, de la nevoia de programe de terapie prin joc si consiliere psihologica la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrana si igiena.” a declarat Presedintele Asociatiei P.A.V.E.L., Olga Cridland.

Cancerul are un impact emotional si financiar urias atat asupra copilului si tanarului bolnav, cat si asupra familiei acestuia, de aceea este de apreciat orice efort din partea oamenilor pentru a usura suferinta acestor.” a mentionat Alina Mitroi, psiholog Asociatia P.A.V.E.L.

Artistii care sustin aceasta cauza sunt:

Chris Mayer

Alis Pascal Band

Ruxandra Piti

Beat Down Crew

DJ Paul Panait

Evenimentul beneficiaza si de sprijinul Radio ZU, Agerpres, PaginaMedicala.ro,  10TV, TVR2.