BIG BUILD: peste 200 de voluntari, 10 case in 5 zile

0

Astazi s-a dat startul la Big Build 2011. Evenimentul a inceput la ora 8 dimineata, odata cu sosirea celor peste 180 de voluntari pe santierul Habitat din comuna Baltesti, pregatiti sa lucreze la ridicarea a 10 case de la fundatie pana la acoperis in 5 zile.

Prin acest eveniment Habitat for Humanity Romania celebreaza, alaturi de Sistemul ONU in Romania „Ziua Mondiala a Habitatului”, stabilita de ONU si care se sarbatoreste in fiecare an in prima zi de luni din octombrie.

Evenimentul este transmis LIVE pe www.bigbuild.ro

Este al treilea an consecutiv in care Habitat for Humanity Romania organizeaza Big Build in Romania. De cele 10 case care se vor construi cu ajutorul voluntarilor vor beneficia 10 familii sarace si marginalizate din Baltesti. Familiile lucreaza alaturi de voluntari si deja au contribuit cu sute de ore de voluntariat, muncind la casele proprii sau la casele altor beneficiari Habitat.

Zeci de personalitati, bloggeri, directori de companii si diplomati vor participa ca sustinatori sau voluntari in cadrul evenimentului „Big Build”. Printre care si reprezentantul ONU in Romania, Yesim Oruc Kaya, Reprezentantul UNICEF Romania, membri ai guvernului etc.

Dintre sustinatorii VIP au confirmat prezenta la actiunea de voluntariat nume precum: Cabral, Dani Otil, Calin Goia, Cristina Topescu, Aurelian Temisan, Monica Davidescu, Alexandru Arsinel, Laura Cosoi, Claudiu Bleont, Laura Cosoi si Bianca Brad. Cu totii vor lucra aceasta saptamana, ca voluntari, la constructia celor 10 case, schimband definitiv viata a zece familii marginalizate.

Ceea ce se intampla in aceste zile in comuna Baltesti, Prahova, este un lucru extraordinar din toate punctele de vedere: pe de o parte 10 familii care vor trai o schimbare fundamentala a calitatii vietii, pe de alta parte companii care au avut curajul sa faca o investitie sociala atat de relevanta, voluntari care doneaza din timpul si energia lor, si, cel mai important, semnalul pe care il dam de ziua mondiala a locuirii, anume ca solutia la probleme complexe precum locuirea poate fi una simpla, atunci cand devi pro-activ si te implici.”, spune Emil Olteanu, director national al Habitat for Humanity Romania.

Proiectul este desfasurat in parteneriat cu Habitat for Humanity Irlanda de Nord, Sistemul ONU in Romania si primaria Baltesti si are ca sponsor principal Fundatia Vodafone Romania. Sponsori ai evenimentului mai sunt Lindab, RBS, Lafarge, Porsche Romania, Gealan Romania, Kronospan, Rigips, Baumix, Legrand, Ciresanca, UTTEurope si Good Sign.