Saptamana Nationala a Voluntariatului – Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!

0

Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, in parteneriat cu VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania si centrele de voluntariat anunta cea de-a XI-a editie a saptamanii care reuneste in fiecare primavara organizatiile care implica voluntari: Saptamana Nationala a Voluntariatului, desfasurata in perioada 14-20 mai 2012.

SNV este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

Anul acesta, SNV va propune sloganul “Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!”. Ducem impreuna poVESTEA voluntariatului in toate comunitatile unde exista organizatii si institutii care implica voluntari, centre de voluntariat, scoli, gradinite, biblioteci si alte grupuri de initiativa! SNV inseamna evenimente de crestere a profilului voluntarilor in comunitate si actiuni de voluntariat public pentru cauze dintre cele mai diverse. Peste 500 de evenimente publice cu, pentru si despre voluntari, peste 200 de organizatii – parteneri locali care deruleaza activitati, 45.000 de beneficiari si  participanti la evenimente, 150 de localitati din 41 de judete plus capitala, peste 4000 de voluntari implicati doar in organizarea evenimentelor locale – acesta este bilantul editiei anterioare a SNV, cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului.

Daca voluntariatul este o valoare in organizatia ta, inscrie-ti organizatia ca partener local SNV pe http://www.voluntariat.ro/snv.htm si trimite evenimentele prin care vrei sa marchezi SNV in comunitate. Citeste informatiile de pe site, gaseste raspunsuri la Intrebari frecvente, intra pe Calendarul national SNV si foloseste formularul online pentru a-ti inscrie organizatia!

Daca faci parte din presa sau ai un site si crezi in puterea comunitatii de a schimba in bine lucrurile din jur prin voluntariat, sarbatoreste SNV anul acesta si spune cititorilor tai povestea celor care transforma povestile in realitate – voluntari, organizatii, beneficiari. Intra pe http://www.voluntariat.ro/snv pentru detalii.

Urmareste Calendarul SNV online ca sa vezi cine si ce activitati desfasoara sau mobilizeaza un grup de prieteni, contacteaza o organizatie din zona ta si propune-le sa celebrati, impreuna, voluntariatul in localitatea ta!

Mai multe informatii privind inscrierile gasiti pe www.voluntariat.ro/snv .