Sase inotatori au strans peste 9000 lei in cadrul competitiei Swimathon

0

Habitat for Humanity Cluj a participat sambata, 16 iulie, la cea de-a treia editie a competitiei de inot Swimathom, organizata la Bazinul Descoperit al UTCN.

In urma competitiei, cele doua echipe de inotatori care au reprezentat asociatia, „01 pentru Habitat” si „Constructorii de vise”, au reusit sa mobilizeze peste 9000 lei care vor fi folositi la finalizarea unei locuinte care va schimba viata unei familii care traieste in acest moment in conditii greu de imaginat.

Suma reprezinta donatii din partea a 45 sustinatori individuali, dar si din partea unor sponsori precum City Plaza, Ducfarm, Bootsvania, BogART, Jamgossian si PR & More.

Pe o ploaie torentiala pornita inaintea startului, cei sase concurenti Habitat for Humanity Cluj la Swimathon au parcurs in total 105 lungimi de bazin in 60 de minute de inot in stil stafeta.

A fost prima data cand am participat la un concurs de inot si am avut putine emotii, mai ales la venirea ploii torentiale. Am intrat insa in apa si mi-am dat seama ca ea este prietena mea. Vroia ca eu sa inot cat mai bine si sa imi ating obiectivul. Sunt foarte fericita ca am reusit sa convertesc o pasiune in ceva cu sens, iar proiectul Habitat for Humanity Cluj mi-a oferit motivatia.” a declarat Monica Tomus, inotatoare in echipa „01 pentru Habitat” care a parcurs 49 lungimi de bazin.

La randul sau, Ionut Raita, care, impreuna cu „Constructorii de vise” a parcurs 56 lungimi de bazin strangand suma de 7467 lei de la 33 prieteni si sponsori, ne-a declarat „Am fost incantat sa particip la aceasta competitie nu numai pentru ca sunt angajat al Habitat for Humanity, ci pentru ca am avut ocazia sa concurez alaturi de o echipa grozava pentru un proiect special. Sper ca eforturile noastre mici sa poata aduce o schimbare mare in viitorul pe care doamna Bandy il merita.”

Cei peste 9000 lei mobilizati cu ajutorul celor sase inotatori si al sustinatorilor lor vor fi folositi la finalizarea locuintei familiei Bandy. Csilla Bandy sufera de Amiotrofie Spinala Progresiva (boala Kugelberg) din nastere si si-a trait viata intr-un scaun cu rotile, putandu-si misca doar doua degete. Cu toate acestea femeia a reusit sa aduca pe lume doi copii sanatosi, acum in varsta de 19, respectiv 22 de ani. Cei trei locuiesc in prezent impreuna cu parintii doamnei Bandy, intr-o locuinta mai mult decat modesta. Habitat for Humanity Cluj si-a propus sa imbunatateasca calitatea vietii doamnei Bandy si a celor doi copii ai ei, ajutandu-i sa finalizeze constructia unei case ridicate de catre fratele Csillei Bandy, care a decedat insa in urma cu trei ani.

Chiar daca s-a incheiat competitia, cei interesati sa sustina proiectul HFH Cluj „Inotam pentru un viitor mai bun” si efortul celor doua echipe de inotatori o pot face in continuare astfel:

1. Donand online la adresa www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro suma de 40 lei pentru a cumpara un bax de polistiren, 80 lei pentru a cumpara vopsea sau 100 lei pentru a cumpara un geam;

2. Sustinand echipele prin completarea formularului de sustinator, cu suma de 1, 3, 5 lei sau cu alta suma pentru fiecare lungime de bazin inotata in cadrul celor 60 minute ale competitiei.

Organizat de Fundatia Comunitara Cluj, concursul de inot Swimathon este un eveniment-platforma destinat atragerii de resurse pentru cauzele comunitatii clujene. Competitia le este deschisa organizatiilor non-profit, companiilor, grupurilor de initiativa si inotatorilor individuali. Acestia beneficiaza astfel de un cadru in care pot derula campanii de mobilizare de fonduri, inscriindu-si proiectele, respectiv inotatori care sa le reprezinte. La final, sumele atrase sunt oferite de catre Fundatia Comunitara Cluj sub forma de granturi destinate proiectelor inscrise in concurs.