Tinerii de la Wesley College, cei mai rapizi constructori de la Habitat la Beius

0

Elevii de la Wesley College din Dublin sunt cei mai rapizi voluntari constructori ai Habitat pentru Umanitate Beius care au reusit sa ridice doua case in patru zile si jumatate.

 Mii de voluntari din toata lumea au lucrat in ultimii 15 ani alaturi de familii nevoiase din Beius. Cei mai rapizi s-au dovedit insa tinerii de la Wesley College din Dublin, Irlanda. Ei au reusit sa ridice in 2008 doua locuinte in doar patru zile si jumatate, record absolut pentru Habitat in Europa. Tinerii s-au intors si in acest an la Beius, nu pentru a-si intrece recordul ci pentru a-i ajuta din nou pe beiusenii care nu au conditii decente de locuit.

Suntem bucurosi sa-i avem din nou la Beius pe acesti tineri minunati care au fost o sursa de inspiratie pentru noi si pentru elevii nostri, care le-au si urmat exemplul implicandu-se periodic in actiuni de voluntariat, la inceput alaturi de irlandezi, dar mai apoi si pe cont propriu.” declara profesorul Marcel Coroiu, presedintele Habitat pentru Umanitate Beius.

Voluntari de la Wesley sunt 16 elevi coordonati de patru profesori ai scolii. Ei vor sta in Romania zece zile intre 5 si 15 iunie, timp in care pe langa implicarea in proiectele Habitat vor vizita si atractiile turistice din Vestul si centrul tarii pentru a afla mai multe despre tara noastra. Tot in acelasi scop, ei nu vor locui la hotel ci vor fi gazduiti de familii de beiuseni, alaturi de care vor lua masa, vor participa la activitati sportive si culturale locale.

Am trait o experienta frumoasa si inedita in Romania. Colegii care au fost in anii trecuti imi povesteau cat de bine a fost, asa ca m-am hotarat sa vin si eu. Insa ceea ce am trait aici a intrecut cu mult ceea ce mi-au povestit colegii mei. Am intalnit oameni minunati, am vazut locuri frumoase, mi-am descoperit abilitati de care nu stiam.” spune Conor, unul din voluntarii de anul trecut.

Primii voluntari de la Wesley au fost la Beius in 2003. De atunci an de an au revenit, devenind o traditie deja ca scoala irlandeza sa fie prezenta cu voluntari in Beius. Motivatia lor principala e ajutorarea celor nevoiasi, dar in acelasti timp elevii sunt stimulati si de catre sistemul de invatamant sa participe la astfel de actiuni prin oportunitatile puse la dispozitia celor care doresc sa se implice incluse in curriculumul scolar.