Transfer de bune practici in domeniul voluntariatului

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-7977181

eventubebig-8851730

Data: 6-01-2011

Asociatia „Tinerii pentru dreptul la viata”(TDV) Republica Moldova a lansat proiectul „Transfer de bune practici in domeniul voluntariatului intre organizatii din R. Moldova si Romania”. Proiectul are drept scop crearea parteneriatelor regionale in domeniul voluntariatului pentru dezvoltarea capacitatilor ONG in managementul eficient al voluntarilor, pentru sporirea gradului de participare a cetatenilor in activitati de voluntariat.

Cu un buget de 10 000.00 USD, finantat prin intermediul Fundatiei Est – Europene, din resursele financiare acordate de Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei / DANIDA, proiectul va facilita transferul de experienta in domeniul Managementului voluntarilor, intre organizatiile din R. Moldova si Romania si va multiplica practicile pozitive in domeniul Managementului voluntarilor, in cadrul Programelor de Voluntariat al organizatiilor din R. Moldova si Romania.

Pe parcursul proiectului vor fi realizate 6 stagii cu o durata de 7 zile, pentru Coordonatori de voluntari din R. Moldova si Romania in ONG din cele doua tari, pentru a se familiariza cu managementul Programului de Voluntariat, politica organizationala in domeniul voluntariatului si mecanismul de implicare a voluntarilor in comunicate.

Proiectul se va finaliza cu Conferinta Nationala a Voluntariatului in cadrul careia va fi discutat cadrul de implementare a Legii Voluntariatului in R. Moldova si vor fi lansate initiativele de cooperare in cadrul Anului European al Voluntariatului – 2011. Pe parcursul conferintei va fi prezentata rezolutia asupra mecanismul de colaborare intre organizatiile active in domeniul voluntariatului din R. Moldova si Romania.

Partenerii proiectului „Transfer de bune practici in domeniul voluntariatului intre organizatii din R. Moldova si Romania” sunt Fundatia „Alaturi de Voi” Romania (va facilita desfasurarea stagiilor in Romania) si Black Sea Trust for Regional cooperation.

Addleshaw Goddard construieste pentru al patrulea an consecutiv alaturi de Habitat 28 de tineri descopera “Viata de voluntar la tara” Habitat for Humanity Romania lanseaza website-ul Big Build 2011 si platforma fundraiserului Habitat Sase inotatori au strans peste 9000 lei in cadrul competitiei Swimathon “Donatii care ajung unde trebuie“ Romanii sunt generosi cand vine vorba de donatii pentru cauze nobile Campanie sociala: Dati “1 leu” pentru pensionarii saraci Tinerii de la Wesley College, cei mai rapizi constructori de la Habitat la Beius Hope Pop-Up Store – magazin caritabil pentru copiii cu cancer Eveniment caritabil pentru Centrul de Zi “Casa Florian”

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-7418164