Voluntariat pentru construirea de locuinte pentru familii nevoiase

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-6732112

eventubebig-6611204

Data: 5-11-2010

Joi, 4 noiembrie 2010, un grup de 30 de elevi de la Colegiul Tehnic Ioan Ciordas Beius insotiti de diriginta Crina Bercovici au lucrat timp de cateva ore ca voluntari la construirea de locuinte pentru familii nevoiase. Adolescentii sunt implicati intr-un proiect scolar si au ales sa urmeze exemplul colegilor de la Institutul Le Rosey din Elvetia care saptamana trecuta au ridicat o casa in Beius.

Elevii au ajutat la termoizolarea cu polistiren a unei case, la tencuirea peretilor, au vopsit streasina si au montat gardul de delimitare al proprietatii. Atmosfera a fost calda si destinsa, iar toata lumea a fost plina de entuziasm care s-a vazut in rodul muncii lor. Dupa ce si-au terminat treaba au curatat santierul si au vizitat locuintele construite intr-o saptamana de 150 de voluntari in cadrul proiectului Big Build 10 aflate in vecinatatea santierului pe care ei au muncit.

„A fost foarte frumos si mult mai usor fata de cum m-am asteptat. M-am simtit foarte bine si am simtit multa bucurie ajutand pe cineva sa aiba o viata mai buna. Eu cu siguranta voi participa si la alte evenimente de acest fel.” spune Georgiana Fasie, voluntara din clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Ioan Ciordas Beius.

In acelasi timp,  intr-o alta parte a Beiusului, 10 profesori de la Scoala Generala „Nicolae Popoviciu” au lucrat ca voluntari dupa incheierea orelor la realizarea celui mai modern cabinet medical scolar din Beius situat in incinta scolii. Cabinetul este realizat de Habitat pentru Umanitate Beius in parteneriat cu Primaria municipiului Beius si cu finantare Rompetrol prin programul national al companiei „Impreuna pentru fiecare”. Beneficiarii proiectului sunt copiii si profesorii Scolii Generale.

Alaturi de profesori au voluntariat si cativa angajati ai Primariei Beius. Impreuna au lucrat la compartimentarea cabinetului, au montat ghips cartonul si vata minerala. Cabinetul medical va fi inaugurat la sfarsitul lunii noiembrie cu participarea finantatorului Rompetrol, cu reprezentanti din partea Primariei, ai scolii si a voluntarilor care au lucrat in cadrul proiectului.

Addleshaw Goddard construieste pentru al patrulea an consecutiv alaturi de Habitat 28 de tineri descopera “Viata de voluntar la tara” Habitat for Humanity Romania lanseaza website-ul Big Build 2011 si platforma fundraiserului Habitat Sase inotatori au strans peste 9000 lei in cadrul competitiei Swimathon “Donatii care ajung unde trebuie“ Romanii sunt generosi cand vine vorba de donatii pentru cauze nobile Campanie sociala: Dati “1 leu” pentru pensionarii saraci Tinerii de la Wesley College, cei mai rapizi constructori de la Habitat la Beius Hope Pop-Up Store – magazin caritabil pentru copiii cu cancer Eveniment caritabil pentru Centrul de Zi “Casa Florian”

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-2613363