Ministerul justitiei doreste sa creeze un „Dialog pentru Justitie” cu organizatiile neguvernamentale

0

Ministerul Justitiei invita organizatiile neguvernamentale, care desfasoara programe si activitati in domeniul protectiei drepturilor omului si justitiei, la o serie de dezbateri/consultari pe teme privind drepturile si libertatile fundamentale si functionarea sistemului judiciar, in scopul cresterii increderii cetatenilor in actul de justitie.

 „Initiativa noastra vizeaza crearea unui Dialog pentru Justitie – cadru de dezbatere permanenta intre reprezentantii Ministerului Justitiei, ai sistemului judiciar si ai organizatiilor neguvernamentale, in scopul de a identifica solutii viabile care sa aduca justitia tot mai aproape de cetatean, pornind de la propunerile ce vor fi lansate de participantii la discutii. Obiectivul nostru comun trebuie sa fie o justitie rapida, eficienta si accesibila, astfel incat sa consolideze increderea publica in actul de justitie si in cei care il infaptuiesc”, a declarat Robert Cazanciuc, ministrul justitiei.

 Organizatiile neguvernamentale interesate, care doresc se inscrie la dezbaterile ce vor fi organizate de Ministerul Justitiei, o pot face la adresa [email protected]

Data si locul primei dezbateri vor fi comunicate in cursul lunii iunie 2013.

Sursa: just.ro 

follow_stiriong-1333618