O noua oportunitate pentru sectorul neguvernamental: Seminariile ONGLex

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) anunta inceperea seriei de seminarii ONGLex, evenimente prin intermediul carora isi propune sa prezinte teme juridice de interes pentru activitatea sectorului neguvernamental. Seminariile sunt organizate in cadrul proiectului “Servicii juridice pro bono pentru organizatiile neguvernamentale din Romania”,  finantat de Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe si derulat de FDSC in parteneriat cu 5 firme de avocatura:  Kinstellar SPARL, Clifford Chance Badea SCA, White&Case, Pachiu SCA, DLA Piper Dinu SCA si Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA in asociere cu Allen & Overy LLP.

Seminariile ONGLex vor fi organizate periodic de catre FDSC, in dorinta de a sprijini organizatiile neguvernamentale in clarificarea celor mai importante aspecte legale din activitatea lor. Discutiile vor viza aspecte practice cu care reprezentantii organizatiilor neguvernamentale se intalnesc in activitatea de zi cu zi. Evenimentul va permite atat prezentarea temelor juridice de catre specialisti in drept, cat si interventia participantilor. 

Primul seminar din seria ONGLex va avea loc pe data de 1 martie 2012 si va  avea ca tema “Contractul de munca in noul cod al muncii”. Evenimentul se adreseaza ONG-urilor din domeniul social, dar si organizatiilor din alte domenii, care deruleaza initiative de advocacy. Specialistii in dreptul muncii de la firma de avocatura Kinstellar vor sustine prezentari legate de:

  • Incheierea contractului individual de munca (CIM)
  • Clauza de confidentialitate si clauza de neconcurenta
  • Cumulul de functii la acelasi angajator versus CIM si conventie/contract de cesiune de drepturi de autor
  • Contractul individual de munca pe durata determinata
  • Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului (individuala si colectiva)
  • Raspunderea disciplinara, daune morale
  • Raspunderea patrimoniala
  • Sindicatele / reprezentantii salariatilor, contractele colective de munca
  • Sanctiuni pentru angajatori

Inscrierile vor avea loc intre 13 – 23 februarie la urmatorul link: http://bit.ly/yrtcet. Locatia va fi comunicata ulterior.

Pentru acest seminar exista 20 de locuri disponibile. Selectia participantilor se va face in functie de urmatoarele criterii:

-Ordinea transmiterii formularului de participare complet

-Existenta activitatilor de advocacy sau legate de domeniul social ale organizatiei pe care o reprezinta participantul.

Pentru acest seminar nu se percepe taxa de inscriere. Cheltuielile de transport sau cazare nu sunt decontate de catre organizator. Este permisa participarea unui singur reprezentant/organizatie.

Documente disponibile: Agenda