Societatea civila sustine petitia “Demnitate si integritate”, inaintata de magistrati CSM

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-6835629

ypc-8542688

indaco-4796992

nonformalii-4433789

Data: 30-03-2010

Petitia Demnitate si Integritate, inaintata de magistrati Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), este sustinuta si de ONG-uri.

Magistratii solicita CSM o reactie adecvata fata de implicatiile cazului `Voicu` si modificarea procedurilor de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Este foarte important ca publicul si societatea civila sa sprijine astfel de initiative. Pentru acest lucru, puteti sa va alaturati protesului, semnand aceasta petitie. Puteti semna petitia, accesand linkul http://www.sar.org.ro/blog/?p=1490.

Societatea civila sustine ca e necesara asanarea morala a sistemului judiciar. Succesul poate fi deplin in conditiile in care eforturile in aceasta direcţie vin de la magistratii insisi. De aceea, salutam si sustnem demersul magistratilor semnatari ai petitiei “Demnitate si Integritate” care demonstreaza populatiei ca isi doresc un corp de elita, alcatuit din judecatori si procurori integri.

Protestul este disponibil pe site-ul Juridice.ro, www.revista22.ro şi pe blogul Adrian Neacsu.

Ministerul justitiei doreste sa creeze un „Dialog pentru Justitie” cu organizatiile neguvernamentale Dezbatere: Reforma constitutionala: rolul si atributiile Curtii Constitutionale a Romaniei Autoevaluarea implementarii conventiei ONU impotriva coruptiei – invitatie de desemnare in comitetul director a reprezentantilor societatii civile, ai mediului de afaceri si ai mediului academic Decizia ICCV privind prezentarea obligatorie a certificatului de cazier fiscal in cazul cooptarii unor noi membri in asociatii si fundatii CJI spera ca decizia Curtii Supreme de Justitie in cazul Ziarului de Garda va servi drept precedent Pledoarie convingatoare pentru pro bono, ieri, la Bucuresti,– Includerea Romaniei in Reteaua Globala Organizatiile neguvernamentale vor chema in judecata Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale Aspecte fiscale practice in activitatea organizatiilor neguvernamentale – seminar gratuit pentru ONG-uri IPP a facut public bilantul activitatii instantelor in materia cauzelor privind incalcarea dreptului de acces la informatii Servicii juridice pro bono pentru organizatiile neguvernamentale din Romania

Programul Fondul ONG in Romania – Apeluri deschise pentru proiecte

fond_ong-4011693           eea_grants-4271862

actionam_responsabil_banner-8994547

accelerator_hub-3307176