Lansarea proiectului Come Together – Implicare comunitara a tinerilor pentru consum responsabil

0

Asociatia Quantic anunta lansarea proiectului “Come Together – Implicare comunitara a tinerilor pentru consum responsabil”. Proiectul se va desfasura in perioada iunie 2014 – august 2015 si are urmatoarele obiective: cresterea implicarii comunitare si civice a tinerilor, prin actiuni dedicate consumului responsabil; promovarea cetateniei active, prin constientizarea impactului practicilor de consum; promovarea principiilor democratiei participative in randul tinerilor; cresterea solidaritatii cu grupurile vulnerabile si discriminate.

Prin acest proiect, asociatia Quantic pune bazele unei retele de studenti si tineri interesati de tema consumului responsabil de resurse si dornici sa actioneze, sa exploreze, sa dezbata, sa produca schimbare sociala.

Proiectul incearca sa inteleaga felul in care sunt produse lucrurile pe care le consumam (de la ciocolata, la energie). Aduce in discutie rolul nostru in economia locala si globala, ce si cum putem consuma astfel incat sa fie bun pentru noi, pentru ceilalti si pentru natura (adica, pana la urma, tot pt noi).

Intr-o prima etapa, desfasurata pana in luna octombrie 2014, vor fi realizate urmatoarele activitati:

– infiintarea Centrului pentru Consum Responsabil – ca grup de lucru si spatiu (online si offline) de intalnire pentru tinerii interesati de tema consumului responsabil de resurse;

– desfasurarea unei campanii de comunicare si informare a publicului tanar in legatura cu impactele sociale si ecologice ale societatii de consum, explorand impreuna alternativele pentru consum responsabil si local;

– implicarea publicul in semnarea unei petitii (online si offline) pentru sprijinirea consumului local; in acest demers, sunt implicate persoane defavorizate si apartinand minoritatilor, persoane a caror voce este adesea neauzita.

Mai multe detalii pot fi gasite si pe https://www.facebook.com/asociatia.quantic.

Proiectului „Come Together” este derulat de Asociatia Quantic si finantat cu 15 000 euro prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Asociatia Quantic este o platforma deschisa pentru oricine vrea sa exploreze, sa creeze, sa produca schimbare – catre un viitor in echilibru cu natura si in care sa avem cu totii sanse egale si acces egal la resurse.