O tona de deseuri colectate in doua saptamani in campania “FII EROUL NOSTRU! RECICLEAZA! ECOTIC si RECOLAMP te premiaza!”

0

ECOTIC, RECOLAMP si real,-Vitan au premiat „eroii reciclarii” in proiectul “FII EROUL NOSTRU! RECICLEAZA! ECOTIC si RECOLAMP te premiaza!”. Au fost colectate corect si intr-un mod prietenos cu mediul aproape 1 tona de echipamente electrice si electronice vechi, 100 kg de baterii si acumulatori uzati si 30 kg de becuri economice si neoane arse. Aceste deseuri vor urma cursul firesc in reciclarea corecta, organizatorii, dar si participantii din campanie contribuind in acest mod la protejarea mediului  si conservarea resurselor.

Proiectul „FII EROUL NOSTRU! RECICLEAZA! ECOTIC si RECOLAMP te premiaza!” s-a desfasurat in perioada 2 – 15 septembrie 2013, la standul special amenajat aflat in incinta magazinului real,- Vitan, situat in Calea Vitan, Nr. 236 din Bucuresti. Acest proiect a fost o oportunitate pentru persoanele care detineau echipamente electrice si electronice vechi, becuri si neoane arse si baterii si acumulatori uzati, putand astfel sa se debaraseze corect de aceste deseuri si contribuind prin simplul gest de a colecta selectiv, la protejarea mediului.

Fiecare deseu de echipament electric si electronic (DEEE) adus la standul proiectului a reprezentat o sansa pentru a castiga unul din cele 3 televizoare LCD Samsung 32”, iar fiecare 5 becuri sau neoane arse sau 5 baterii uzate au reprezentat cate o sansa pentru a castiga o tableta Overmax de 10” din cele 3 puse in joc pe fiecare categorie de deseuri. Voucherele primite de participanti in urma fiecarei depuneri de deseuri au putut fi completate la standul campaniei situat in magazinul real,-Vitan. In data de 18 septembrie a avut loc  extragerea la sorti pentru a afla fericitii castigatori ai premiilor.

In cele doua saptamani ale campaniei au fost colectate 418 bucati DEEE, cantarind aproximativ 1 tona,  4.167 bucati baterii si acumulatori uzati, cantarind aproximativ 100 kg si 34 de becuri si neoane, cantarind aproape 30 kg.

Premiile oferite de ECOTIC constau in 3 televizoare LCD Samsung 32” in cazul extragerii aferente deseurilor de echipamente electrice si electronice si in 3 tablete Overmax 10” in cazul extragerii aferente bateriilor uzate. RECOLAMP a oferit, de asemenea, 3 tablete Overmax 10” ca premii in extragerea aferenta becurilor si neoanelor arse.

Castigatorii acestui proiect sunt:

Pentru deseurile de echipamente electrice si electronice predate au castigat cate un televizor LCD Samsung 32”: Mara Emil, Dejeu Emanoel si Stroe Paul;

Pentru deseurile de baterii predate au castigat cate o tableta Overmax 10”: Hodor Florin, Popescu Marian si Cirlea Marina;

Pentru becurile si neoanele arse predate au castigat cate o tableta Overmax 10”: Stoleriu Gabriela, Efrulescu Sergiu si Vasile Cristinel.