19 orase din Romania se intrec pentru titlul Capitala Earth Hour

0

19 orase au intrat in cursa pentru titlul Capitala Earth Hour Romania, o competitie organizata de WWF- Romania, in contextul evenimentului Earth Hour 2012. Programat pentru 31 martie, in intervalul 20.30 – 21.30, Earth Hour (Ora Pamantului), cea mai mare manifestare de mediu din istorie, continua traditia deja binecunoscuta a stingerii luminilor in mod simbolic, dar vine si cu un element nou: Earth Hour 2012 este editia provocarilor!

Orasele care au acceptat provocarea WWF de a demonstra ca pot construi strategii pe termen mediu si lung, in beneficiul cetatenilor si al naturii sunt: Adjud, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Giurgiu, Iasi, Mizil, Panciu, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Roman, Sighisoara, Slobozia, Suceava si Timisoara.

Primariile care participa la concurs in numele comunitatilor lor vor trebui sa realizeze  un dosar in care sa detalieze atat proiectele si initiativele din domeniul protectiei mediului inconjurator derulate in anii trecuti, cat si pe cele ce urmeaza a fi implementate in viitorul apropiat, inclusiv planurile pentru organizarea Earth Hour 2012. Domeniile avute in vedere sunt: infrastructura de mediu, economisirea energiei si investitii in surse de energie regenerabila, gestionarea si extinderea spatiilor verzi, educatie si comunicare in acest domeniu, imbunatatirea/dezvoltarea retelei de transport in comun, conservarea biodiversitatii si aplicarea bunelor practici de mediu la sediul primariei.

Batalia pentru titlul de Capitala Earth Hour nu se da doar intre municipalitati, ci diferenta o vor face locuitorii oraselor concurente. Conform regulamentului, orasele care, in urma evaluarii dosarelor, vor obtine primele 3 punctaje, vor intra in Finala Competitiei pentru Capitala Earth Hour, in cadrul careia locuitorii celor trei orase sunt invitati sa aduca, intr-un punct al orasului care va fi comunicat ulterior de catre municipalitate, cat mai multe PET-uri. Orasul in care va fi colectata cea mai mare cantitate de PET-uri va fi desemnat drept Capitala Earth Hour Romania, 2012.

Formularul de participare, regulamentul si alte detalii legate de competitie sunt disponibile pe website-ul campaniei: www.ora-pamantului.ro.  

Mai multe detalii despre campanie puteti citi pe site-ul oficial Earth Hour Romania: www.ora-pamantului.ro. 

Pentru a afla noutati despre campania internationala accesati pagina www.earthhour.org.