20 de miliarde de ambalaje Tetra Pak cu certificare FSC™ au fost vandute in 2012

0

Tetra Pak a anuntat ca peste 20 de miliarde de pachete cu certificare Forest Stewardship Council™ (FSC) au fost vandute in intreaga lume in 2012, comparativ cu numai 8,5 miliarde de ambalaje Tetra Pak in 2010. Simbolul FSC certifica faptul ca materialul folosit pentru ambalajul de carton provine din paduri administrate in mod responsabil si din alte surse controlate.

“Este in mod clar o mare realizare care contribuie la protejarea padurilor si imbunatatirea administrarii acestora la nivel global”, a declarat Håkan Wirtén, CEO al WWF Suedia. “WWF incurajeaza Tetra Pak si alte companii sa mareasca, in mod continuu, utilizarea de materiale si produse cu certificare FSC.”

Primul ambalaj Tetra Pak cu certificare FSC a fost lansat de catre Sainsbury’s in 2007, in Marea Britanie. In prezent, certificarea FSC este aplicata de retaileri si alte companii din 39 de tari, inclusiv China, Statele Unite ale Americii, Canada, America de Sud si in intreaga Europa.

“Pe masura ce tot mai multi consumatori si comercianti solicita produse obtinute in mod responsabi din punct de vedere ecologic, marcile care poarta certificarea FSC pot atesta ca aceste produse sunt ambalate folosind materiale care indeplinesc cele mai exigente standarde de management forestier responsabil”, a declarat Charles Brand, Vicepresedinte Marketing and Product Management, Tetra Pak.

Printre tarile care au demarat procesul de etichetare FSC se remarca Argentina, care detine in prezent 1,8 miliarde de astfel de ambalaje Tetra Pak, reprezentand 70% din totalul ambalajelor Tetra Pak livrate in aceasta tara. Statele Benelux detin 1,2 miliarde de ambalaje Tetra Pak cu certificare FSC, reprezentand aproximativ 60% din totalul ambalajelor existente in aceste tari.

“Consumatorii sunt din ce in ce mai atenti daca produsele pe care le achizitioneaza sunt prietenoase cu mediul inconjurator. Ne-am stabilit obiective clare pentru a face ca ambalajele noastre sa fie mai sustenabile. Certificarea FSC pentru cartonul folosit pentru ambalajele noastre este un pas important in aceasta directie. Suntem bucurosi sa facem acest pas important impreuna cu Tetra Pak”, a declarat Taco Kingma, Manager Sustainable Business of Friesland Campina, Benelux.

Intr-un studiu recent, realizat de Euromonitor pe 6600 de consumatori din 10 tari pentru Tetra Pak, aproximativ jumatate dintre acestia au declarat ca lipsa informatiilor referitoare la caracteristicile de mediu ale produselor alimentare le-a influentat decizia de cumparare. Tot jumatate dintre cei intervievati declara ca simbolurile de pe ambalaj sunt utile in intelegerea impactului pe care ambalajele de produse alimentare lichide il au asupra mediului.

“Prin afisarea logo-ului de certificare FSC pe ambalajele sale, Tetra Pak contribuie la cresterea gradului de constientizare a consumatorilor privind importanta pe care administrarea responsabila a padurilor o are in mentinerea celei mai bogate resurse a pamantului, padurea, cu un impact major pentru economie, societate si mediu”, a declarat Marcelle Peuckert, Director Dezvoltare de Business, FSC.

Ambalajele Tetra Pak sunt dovada incontestabila a respectului companiei fata de mediu: aproximativ 75% din materialul folosit in ambalaj – cartonul – provine din surse regenerabile, iar dupa folosire, aceste ambalaje sunt 100% reciclabile. In plus, forma ambalajelor, compozitia si greutatea lor redusa, dar si eficienta in transport, depozitare si distributie conduc la un impact global de mediu (emisii de CO2) mai redus, in comparatie cu celelalte solutii de ambalare.

Puteti afla mai multe despre FSC, Forest Stewardship Council™ pe www.fsc.org

Mai multe informatii despre Tetra Recart, primul ambalaj Tetra Pak cu certificare FSC gasiti pe AICI.