Activisti, alpinisti si cercetatori au protestat in mijlocul strazii, in varf de munte

0

Zeci de activişti de mediu, alpinişti şi oameni de ştiinţă au oprit mai multe camioane cu lemne în zona lacului Vidraru. Vor să tragă astfel un semnal de alarmă în legătură cu distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru. Îi puteți urmări la acest link.

Protestul are loc pe șoseaua Transfăgărășan, pe versantul de sud al Masivului Făgăraș, unde circa 30 de activiști de la Agent Green, oameni de știință și alpiniști au blocat mai multe transporturi de lemne. La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție care verifică legalitatea transporturilor de lemne. 

Agent Green a pornit și o petiție în acest sens, care poate fi solicitată la acest link.

În timpul protestului, oamenii au discutat prin telefon cu un reprezentant al Ministerului Apelor şi Pădurilor, care le-a transmis că oficialii sunt â„foarte îngrijoraţi” de ceea ce reclamă ei, relatează Digi24.

„Am primit şi adresa dumneavoastră, pe care am înregistrat-o la minister şi vreau să vă spun că suntem foarte îngrijoraţi de cele scrise acolo. Doamna ministru Adriana Petcu a fost informată despre acţiunea dumneavoatră. Am trimis deja Garda Forestieră, am solicitat Gărzii Forestiere să facă o informare chiar în cursul zilei de astăzi cu privire la situaţia de acolo”, a declarat reprezentantul ministerului.

În timpul convorbirii cu reprezentantul ministerului Apelor şi Pădurilor, protestatarilor li s-a promis că miercuri vor fi primiţi la discuţii de către Adriana Petcu.

Știrea este preluată de pe Digi24.ro, pentru mai multe informații citiți articolul integral.

Agend Green este un ONG a cărui afinitate  este de a investiga crime de mediu, de a le expune strategic si de a promova solutii pentru protejarea naturii si asigurarea bunastarii generatiilor viitoare. Mai multe investigații pot fi urmărite pe canalul lor de Youtube.