„Eroii” reciclarii sunt premiati la real,- Vitan

0

In perioada 2 – 15 septembire 2013, orice persoana poate deveni un erou, recicland echipamentele electrice si electronice vechi sau uzate, becuri si neoane arse, baterii si acumulatori portabili uzati. Persoanele care aduc in magazinul real,-Vitan din Bucuresti deseuri din categoriile mentionate, pot castiga, pe langa un mediu mai curat, premii constand in echipamente electrice noi. Trei televizoare LCD Samsung 32’’ si sase tablete Overmax 10’’ sunt puse la bataie. Campania intitulata „FII EROUL nostru! Recicleaza! ECOTIC SI RECOLAMP te premiaza!”este organizata de ECOTIC si Recolamp, in parteneriat cu real,- Hypermarket Romania.   Obiectivul campaniei il constituie dezvoltarea unei atitudini responsabile a cetatenilor fata de deseuri, in special fata de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), deseuri de echipamente de iluminat si deseuri de baterii/acumulatori portabili. Campania de constientizare include, pe langa latura informativ-educativa, si o componenta practica, aceea de colectare selectiva a  acestor produse. ECOTIC, Recolamp si real,- Hypermarket Romania transmit impreuna, prin campania „FII EROUL nostru! Recicleaza! ECOTIC SI RECOLAMP te premiaza!”, un mesaj de sprijin si de implicare privind importanta colectarii selective si a reciclarii deseurilor sus-mentionate. O mai buna colectare selectiva si reciclare inseamna pentru Romania, indeplinirea corecta a obligatiilor asumate la nivelul UE. Inainte de orice, insa, colectarea selectiva inseamna responsabilitate fata de mediu, un pas important spre o mai buna calitate a vietii pentru cetateni.

Principiile campaniei „FII EROUL nostru! Recicleaza! ECOTIC SI RECOLAMP te premiaza!” sunt urmatoarele: fiecare persoana care aduce in perioada 2 – 15 septembrie 2013, la standul destinat proiectului aflat in incinta magazinului real,- Vitan, situat in Calea Vitan, Nr. 236, Sector 3, Bucuresti, un echipament electric nefunctional sau vechi, cinci baterii uzate sau cinci becuri si neoane arse primeste cate un voucher aferent fiecarei categorii de deseuri predate, prin care i se da dreptul de a participa la tombola organizata in data de 18 septembrie, orele 12.00, in cadrul aceluiasi magazin.

Cu cat mai multe deseuri aduse la standul proiectului aflat in incinta magazinului real,-Vitan, cu atat mai multe sanse de castig!Prin tragerea la sorti organizata in cadrul tombolei din data de 18 septembrie vor fi desemnati cate trei castigatori ai premiilor puse in joc pentru fiecare tip de deseu predat in campanie. Astfel, vor fi trei castigatori desemnati prin tragere la sorti, dintre persoanele care au predat deseuri de echipamente electrice si electronice, trei castigatori pentru baterii si acumulatori uzati si trei castigatori pentru becuri si neoane arse.

Premiile pentru predarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) constau in trei televizoare LCD Samsung 32’’. Atat pentru deseurile de baterii si acumulatori (DBA), cat si pentru deseurile de becuri si neoane, sunt puse in joc cate  trei tablete Overmax 10’’.

Sansele de castig ale participantilor la campanie sunt date de numarul de deseuri predate.  De exemplu:

  • Un echipament electric vechi sau uzat = un bilet de tombola DEEE – o sansa pentru a castiga un televizor LCD Samsung
  • Doua echipamente electrice vechi sau uzate = doua bilete de tombola DEEE – doua sanse pentru a castiga un televizor LCD Samsung
  • Cinci baterii uzate portabile = un bilet de tombola Baterii – o sansa pentru a castiga o tableta Overmax 10’’
  • Zece baterii uzate portabile = doua bilete de tombola Baterii – doua sanse pentru a castiga o tableta Overmax 10’’
  • Cinci becuri sau neoane arse = un bilet de tombola Becuri – o sansa pentru a castiga o tableta Overmax 10’’
  • Cinci becuri sau neoane arse = doua bilete de tombola Becuri – doua sanse pentru a castiga o tableta Overmax 10’’
  • Cinci becuri sau neoane, cinci baterii uzate, un deseu de echipament electric = un bilet de tombola Becuri, un bilet de tombola Baterii, un bilet de tombola DEEE

real,-Hypermarket, ECOTIC si Recolamp ajuta eroii din noi pentru un mediu curat!

Despre ECOTIC:ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 380 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 46.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 7 ani de activitate. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, dar si pe pagina de Facebook dedicata a Organizatiei ECOTIC.

Despre Recolamp:


Recolamp este o organizaţie non-profit infiinţata in septembrie 2007, autorizata de Ministerul Mediului, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, Osram şi Philips. Misiunea organizaţiei consta in preluarea de la producatori a responsabilitaţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea becurilor economice şi a tuburilor fluorescente arse, in condiţii de siguranţa pentru mediu şi sanatatea populaţiei. Mai multe detalii gasiţi pe www.recolamp.ro
.