„Plantam fapte bune in Romania” demareaza actiunile de intretinere pe suprafetele plantate

0

Echipa „Plantam fapte bune in Romania” va mobiliza aproximativ 330 de voluntari pentru a ingriji cele 29 hectare de padure plantata in anul 2011 si primavara 2012. In conformitate cu proiectele tehnice realizate de specialisti, vor fi realizate cel putin doua actiuni de intretinere in fiecare judet (Arges, Ialomita, Mures, Satu Mare si Timis) unde „Plantam fapte bune in Romania” a intervenit.

Actiunile de ingrijire, realizate atat cu utilaje mecanice cat si manual, cu implicarea voluntarilor, vor fi deschise in judetul Ialomita (localitatea Armasesti), sambata 16 iunie, cand 140 de voluntari vor participa intre orele 10:00 si 14:00 la lucrarile de prasila si degajare de buruieni. Cei care au decis sa planteze fapte bune provin din companii implicate in viata comunitatii, precum: JTI, UPS, XEROX Romania, BGS, Orange si Inspectoratul judetean de Jandarmi Ialomita. Lucrarile vor fi monitorizate de catre reprezentanti ai echipei „Plantam fapte bune in Romania”, ai Ocoalelor Silvice Urziceni si Slobozia, carora li se vor alatura primarul si viceprimarul comunei Armasesti.

Ulterior, in 30 iunie, respectiv 7 iulie se vor derula actiuni similare in judetele Arges, Mures, Satu Mare si Timis.

„Plantam fapte bune in Romania” si-a propus sa creasca suprafata impadurita din tara noastra, sa implice publicul larg intr-o initiativa de anvergura in beneficiul comunitatii si sa valorifice prin impadurire terenurile agricole degradate, terenuri cu risc de alunecare, cu risc de desertificare, contribuind la prevenirea alunecarilor, a desertificarii sau inundarii acestora. Demersurile noastre au fost recent rasplatite cu premiul intai la categoria „Protectia mediului” din cadrul competitiei Gala Societatii Civile. Aceasta reusita nu ar fi fost posibila fara cei care ne-au fost alaturi si carora le multmim: voluntari, ONG-uri, institutii, companii si mass media.