Aproximativ 7.000 kg DEEE colectate responsabil in Sectorul 6 al Capitalei

0

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec si Primaria Sectorului 6, alaturi de partenerul Hotpoint, anunta rezultatele celei de-a doua actiuni de colectare de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) din cadrul proiectului demarat la inceputul lunii octombrie. Campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare” in Sectorul 6 continua cu noi actiuni si tombole cu premii pentru participanti.

Peste 200 de deponenti au participat la actiunea de colectare de la finele saptamanii trecute. Acestea au depus, la cele trei puncte de colectare fixe si mobile din zonele Militari, Cotroceni si Politehnica, aproximativ 7 tone DEEE.

Toti cetatenii care au depus deseuri la punctele de colectare fixe sau la echipajele mobile au participat la o tombola cu premii constand in biciclete si cadouri promotionale Hotpoint.

La cea mai recenta tragere la sorti, care a avut loc la Primaria Sectorului 6,  au castigat premii promotionale Hotpoint: Voicu Valeriu, Pisica Cristina, Dumitrascu Elena Florentina, Balan Rodica, Zanfir Costel, Danescu Cristea, Boghian Elena, Simut Gheorghe, Vezeteu Mihaela si Oancea Vasile. Cele patru biciclete oferite de Hotpoint au fost castigate de catre Iordache Marin, Stanciu Ioana Luminita, Mierla Marian si Ochetan Gherghina.

Toti deponentii au fost inscrisi la tombola finala, cu premii constand in aparate electrocasnice Ariston oferite de Hotpoint.

Cei care depun DEEE saptamana aceasta vor fi inscrisi atat la tombola finala, cat si la tombola de sambata, 15 octombrie, de la ora 19, la Primaria Sectorului 6, unde vor putea castiga biciclete si cadouri promotionale Hotpoint.

Timp de 4 saptamani, incepind cu weekend-ul cu 1 octombrie, cetatenii din Sectorul 6 vor fi asistati la debarasarea de DEEE din locuintele lor de catre echipe de colectare, in cursul unor actiuni desfasurate in trei zone.

Saptamana aceasta, cetatenii Sectorului 6 pot depune DEEE la punctele fixe de colectare din Zona 3, Crangasi, Giulesti, Grozavesti: Calea Giulesti – Podul Grant Parc Crangasi – intrarea dinspre metrou Piata Giulesti

In fiecare zi de sambata, in zona activa pentru colectare, vor functiona puncte fixe de colectare, unde cetatenii pot aduce deseurile, iar echipajele mobile vor merge la domicilii pe baza de comanda, pentru degajarea aparaturii grele sau voluminoase. In acest scop, din data de 24 septembrie, va functiona un call-center permanent pe intreaga durata a proiectului. La numerele de telefon alocate, Romtelecom – 021.311.70.99, Vodafone – 072.081.16.40, Orange – 074.735.63.12, Cosmote – 076.854.75.75, cetatenii pot obtine detalii despre actiune si pot programa preluarea gratuita de la domiciliu a deseurilor grele sau voluminoase. Apelurile deponentilor vor fi preluate pana sambata, 22 octombrie, intre orele 10.00-17.00.

Prin colectarea selectiva, sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente sa ajunga in aer, sol sau apa si sa polueze mediul. Totodata, prin reciclarea corecta, se pot obtine materii prime secundare, protejand astfel resursele naturale. Parteneriatul dintre Asociatia RoRec si Primaria Sectorului 6 este cu atat mai important cu cat tinta de colectare impusa de Uniunea Europeana statelor membre este de 4 kg/cap de locuitor in fiecare an, iar Romania are o rata de colectare de doar 1,0-1,5 kilograme/cap de locuitor in ultimii ani.