Azi incepe concursul de educatie ecologica Scoala Zero Waste, 2017

0

205 școli din 36 de județe și din București au fost selectate să participe la lupta pentru premiul cel mare și pentru trofeul “Școala Zero Waste 2017“. 20.517 de elevi vor participa direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul școlilor participante, iar cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educație ecologică organizată în Județul Timiș.
Județul cu cele mai multe școli înscrise este Olt, cu 16 de școli, urmat de Gorj cu 15 școli înscrise în competiție.

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 13 Martie – 12 Mai. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă pentru școala câștigătoare și un laptop performant pentru cel mai dedicat și implicat elev. Profesorii coordonatori ai primelor trei școli caștigătoare în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2017 vor primi câte o tabletă.

„Pentru al patrulea an la rând susținem proiectul Școala Zero Waste. Încă de la început acest proiect ne-a atras interesul datorită componenței sale ecologice, iar următorul lucru a fost să apreciem educația pe care proiectul o oferă elevilor de școaă gimnazială. Este foarte important ca generația tânără să crească apreciind un comportament prietenos cu mediul înconjurător.”, declară Continental Anvelope Timișoara, partener în acest program.

Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare.