Campanie de colectare a deseurilor electrice in tara

0

Asociatia Environ si Ministerul Mediului si Padurilor au pornit ieri campania nationala “Alunga fantomele electronicelor vechi”, care se va desfasura de luna viitoare in toate judetele tarii, succesiv.

Astfel se incearca implementarea la nivelul intregii populatii a unui program functional de constientizare si colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Campania “Alunga fantomele electronicelor vechi” a fost extinsa la nivel national ca urmare a rezultatelor inregistrate in urma derularii programului pilot  in Sectorul 1 al Capitalei  in noiembrie 2010. Atunci au fost colectate 8.000 kg de deseuri electrice si electronice. In plus, au fost informate peste 100 de asociatii de locatari si 100 de institutii si companii.

„In acest moment situatia este foarte simpla: angajamentul Romaniei este de a strange o cantitate de 4 kg de deseuri electrice pe cap de locuitor, iar noi in acest moment suntem destul de departe de acest rezultat”, a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely.

Mai mult, campania se va desfasura succesiv in toate judetele tarii, angrenand atat cetatenii cat si  autoritatile locale in procesul de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Campania se adreseaza in egala masura asociatiilor de locatari, institutiilor de stat, companiilor private si cetatenilor, care se pot inscrie in campanie prin intermediul site-ului www.environ.ro.

Cei care vor sa se informeze despre campanie si colectarea DEEE, pot apela numarul 031.831.3333.