Caravana ”Guerilla Verde” 2012 incepe la Ramnicu Valcea

0

In data de 28 februarie a.c. va incepe la Ramnicu Valcea o noua editie a caravanei educationale Guerilla Verde. Ajunsa la cea de-a sasea editie, caravana se va opri la acest inceput de an, in perioada 28  februarie – 30 martie, in orasele Ramnicu Valcea,  Otopeni, Ploiesti si Bucuresti.

In 2009 avea loc prima editie a caravanei educationale Guerilla Verde, care a introdus pentru prima data in Romania conceptul de educatie prin film. Astfel, filmul este folosit ca metoda alternativa de a transmite informatii cu scopul de a motiva tinerii sa protejeze mediul si sa se implice activ in actiuni de ecologizare. Guerilla Verde imbina educatia ecologica, filmul, dialogul liber si jucatorii activi din sectorul de mediu intr-un context neconventional si relaxat. Proiectiile sunt organizate in sali ale universitatilor si liceelor partenere sau in cinematografe.

In cei doi ani de la lansarea acestui concept, care are la baza folosirea filmului ca mijloc de informare pe teme specifice, tema ecologica in cazul Guerilla Verde, nu numai ca am reusit sa ajungem in 16 orase si sa vorbim cu peste 12.000 de tineri, dar am castigat increderea partenerilor care ne sustin de la un an la altul, pentru continuarea acestui demers”, declara Nicoleta Talpes, din partea organizatorilor.

Cea de a sasea editie va incepe marti, 28 februarie, in Ramnicu Valcea, la Cinema Ostroveni, unde vor avea loc doua proiectii de film cu mesaj ecologic, urmate de dezbateri la care sunt invitati specialistii in domeniu si reprezentantii ONG-urilor locale.

Evolutia unui oras este suma evolutiilor fiecarui membru al comunitatii. Nu poti avea un oras «verde» doar prin masuri administrative: un oras devine «verde» in primul rand prin comportamentul cetatenilor sai, in consecinta educatiei primite. Suntem bucurosi ca anul acesta caravana educationala Guerilla Verde ia startul la Ramnicu Valcea, spre bucuria copiilor si tinerilor de aici”, a declarat primarul municipiului Ramnicu Valcea, Romeo Radulescu.

Evenimentul local este organizat de Media Image Factory, cu sprijinul Primariei Muncipiului Ramnicu Valcea, a Inspectoratului Scolar Judetean Valcea si a Teatrului Municipal ”Ariel” in calitatea sa de administrator al Cinematografului ”Ostroveni”.

Programul celei de a sasea editii a caravanei Guerilla Verde Ramnicu Valcea, 28 februarie 2012 Cinematograful ”Ostroveni”:

 • 12.30 – 14.00 – Proiectie ”No Impact Man” – pentru elevii de liceu

Timp de un an, familia Beavan din Manhattan renunta la stilul obisnuit de viata in favoarea unui regim prin care sa lase un impact cat mai mic asupra mediului. Documentarul ”No Impact Man” ii urmareste pe parcursul demersului lor, pentru a vedea ce rezultate produce un asemenea stil de viata.

• 15.00 – 16.30 – Proiectie ”WALL-E” – pentru elevii din ciclul gimnazial

WALL-E este un film SF de animatie care prezinta planeta Pamant acoperita cu gunoi, ajunsa in stadiul de a nu mai putea fi locuita din cauza obiceiurilor distructive ale omului. Nu mai exista nicio forma de viata, cu exceptia robotelului WALL-E… Insa pe parcursul calatoriei sale in spatiu, WALL-E descopera ca omenirea s-a schimbat.

Fiecare proiectie va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri

Intrarea este libera