Concursul ''Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat'', a ajuns la a doua editie

0

ONG Mare Nostrum continua actiunile de colectare a uleiului vegetal uzat in institutiile de invatamant constantene, prin intermediul concursului “Si eu colectez separat uleiul vegetal uzat“. Acesta se afla la cea de-a doua editie si se va desfasura in doua etape, in perioada octombrie 2011 – iunie 2012. Pana in acest moment, in prima etapa a competitiei s-au inscris 20 de scoli constantene, inscrierile fiind admise pentru cea de-a doua etapa pana in martie 2012.

La sfarsitul fiecarei etape de colectare, vor fi desemnate castigatoare primele trei institutii, in functie de cantitatea de ulei rezidual colectata. Scolile castigatoare sunt stabilite pe baza unui raport intre cantitatea de ulei colectata si numarul total de elevi din institutia respectiva, astfel incat sa fie asigurat un raport echitabil pentru toate institutiile. La finalul lunilor ianuarie si mai 2012, Mare Nostrum va face o centralizare a cantitatilor colectate, fiecare scoala prezentand ca dovada procesele verbale incheiate cu firma de colectare. Pe baza acestora, vor fi stabiliti atat castigatorii fiecarei etape, cat si marele castigator al concursului.

Andreea Ionascu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum : “Ne bucuram ca avem ocazia sa continuam acest concurs si, implicit, sa permentizam actiunea de colectare a uleiului vegetal uzat. Institutiile de invatamant au dat dovada de implicare ca de fiecare data, raspunzand prompt invitatiei de a se inscrie. Speram ca in acest an sa depasim rezultatele obtinute anul trecut, in sensul colectarii unei cantitati si mai mari de ulei si de mobilizare a unui numar cat mai mare de elevi si profesori. Totodata, le vom sta la dispozitie profesorilor cu toate materialele informative de care au nevoie, le vom oferi suport pentru informarea corecta si eficienta a elevilor asupra tematicii uleiului vegetal uzat si, de asemenea, vom realiza, la cererea cadrelor didactice, prezentari la clasa. Recipientele necesare colectarii vor fi puse la dispozitie in mod gratuit de catre firma de colectare, S.C. Clean Green Fuel S.A, la cererea fiecarei institutii in parte. Aceste recipiente urmeaza a fi predate periodic firmei specializate in colectarea uleiului uzat. Mentionez ca fondurile pe care Mare Nostrum le are la dispozitie pentru desfasurarea concursului sunt cei 1.340 de lei colectati in cadrul evenimentului “.

Scopul acestei activitati este de a creste gradul de informare si constientizare a cetatenilor in ceea ce priveste efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum si evidentierea importantei colectarii acestuia.