Cora deschide spatiile de reciclare coraVerde

0

cora Romania a deschis alaturi de Green Group, spatiile de reciclare coraVerde in toate cele 10 magazine ale sale.  Cetatenii pot aduce aici aparatura electrica si electronica, PET-uri si doze din aluminiu pentru bauturi. De la cora, produsele pleaca la fabricile Green Group spre reciclare, iar clientii primesc in schimbul, lor vouchere de cumparaturi in hipermarketurile cora.

Green Group, in cadrul programului Acord Voluntar, desfaşurat in parteneriat cu Ministerului Mediului şi Schimbarilor Climatice si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, a instalat la coraVerde doua aparate, unul de colectat PET-uri si doze de aluminiu, celalalt pentru cantarirea aparaturii electrice si electrocasnice.

Pentru un PET, clientii primesc 0,05 lei, iar pentru o doza, 0,03 lei.

In ce priveste aparatura electrica si electrocasnica, se primesc toate tipurile de aparate:  frigider, masina de spalat, aragaz, cuptor cu microunde, boilere, caloifere, aspiratoare, aparate de conditionat, filtre cafea, computere, televizoare, monitoare, imprimante, telefoane mobile si fixe, echipamente de iluminat, console video, jocuri etc. In functie de clasa de deseu din care face parte deseul adus, se primesc vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exemplu, se ofera 0,8 lei/kg pentru un frigider,  0,6 lei/kg pentru fier de calcat, 10 lei/kg pentru telefoane mobile etc.

Rovana Plumb, Ministerul Mediului si al Schimbarilor Climatice

Ma bucur mult ca am prilejul de a lansa alaturi de dumneavoastra aceasta a doua etapa a initiativei pe care Green Group a avut-o impreuna cu cora. Astazi lansam « Reciclatorul», un instrument prietenos mediului care aduce beneficii, in sensul protejarii mediului. Reciclatorul se va lansa in 30 de zile la nivelul intregii retele cora.”