cu.podu in Guinness Book!

0

“cu.podu” este un proiect initiat de EcoStuff Romania si presupune ridicarea in Timisoara a celei mai mari constructii din pet-uri din lume. Reusita va aduce inscrierea proiectului in Guinness Book.

Recordul precedent a fost stabilit in 2011 in Lituania si a constat intr-un brad de Craciun realizat din 42.000 de pet-uri.

Prin incercarea de a dobori actualul record mondial organizatorii isi propun sa atraga atentia asupra cantitatii enorme de ambalaje din plastic care ajung in apele din intreaga lume. Acest lucru se datoreaza in principal depozitarii ilegale si necontrolate a deseurilor in zonele inundabile si in albiile raurilor, in special pe cursurile superioare ale acestora. Aceste deseuri sunt duse mai apoi de apa in timpul inundatiilor in aval ajungand sa polueze aproape toate raurile si lacurile din Romania si din intreaga lume.

Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea in prealabil a cel putin 100.000 de pet-uri, proiectul dovedindu-se mai mare decat se credea initial. Constructia va fi ridicata intre 3 -5 Iunie, urmand ca odata inaugurata de Ziua Mondiala a Mediului sa fie accesibila pentru doua saptamani.

In tot acest timp initiatorii isi doresc saa organizeze cat mai multe evenimente conexe – ateliere, workshopuri, concerte, street art etc. EcoStuff ii invita pe toti cei care doresc (asociatii sau organizatii) sa se implice sau sa organizeze un astfel de eveniment sa le scrie pe [email protected]

Fiind un proiect unic in lume, de mare anvergura, EcoStuff spera sa implice cat mai multi voluntari, organizatii si companii.

Participa ca voluntar – Organizarea proiectului implica multe directii, de la arhitectura si design, la comunicare, foto, video si evenimente culturale, dar si construirea propriu-zisa. Inscrie-te voluntar.

Ajuta organizatorii sa adune cele 100.000 de pet-uri – adu-le curate, neturtite si cu dop in fiecare zi intre orele 18.00 – 20.00 “La Capite”, vis-a-vis de Universitatea de Vest din Timisoara, incepand de Luni 5 Mai.

Fii partener sau sponsor al proiectului. Organizatorii cauta in acest moment o solutie sau un partener pentru realizarea structurii de rezistenta a podului precum si una pentru iluminatul artistic al acestuia.

“cu.podu” este sustinut pana in acest moment de Consiliul Judetean Timis, Primaria Municipiului Timisoara, Directia Apele Romane Banat, Capitania Portului Timisoara si “La Capite”