Echipa “Let`s Do It, Romania!” lanseaza proiectul “Let’s Do It, Danube!”

0

“Let’s Do It, Danube!” isi propune sa desfasoare o ampla campanie de educatie in scolile din judetele dunarene si curatarea malurilor Dunarii chiar de Ziua Internationala a fluviului, pe 29 iunie 2014.

Judetele implicate in acest an la ziua de curatenie sunt Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta. Din 2010 pana in prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curatat 35 de zone in judetul Tulcea si au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunarii si a arealului Deltei Dunarii.

„Decizia initierii acestui proiect a avut la baza initiativa colegilor de la Let`s Do It, World! de a curata bazinul Marii Mediterane. Una dintre cele mai importante componente ale acestui proiect este implicarea elevilor pentru a intelege importanta protejarii arealului Dunarii si nu numai. Programul va aduce metode moderne de educare a tinerilor din scolile implicate (de exemplu, un concurs de creatie avand ca tema Dunarea si prietenii Dunarii) iar cadrele didacticevor fi sustinute cu material si tehnologie. Pentru elevi, am pregatit un concurs de creatie avand ca tema Dunarea si prietenii Dunarii  ”, a declarat Andrei Cosuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“

De asemenea, incepand cu anul viitor, initiativa va fi extinsa la nivel regional, implicand toate tarile prin care fluviul trece.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din initiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.              

“Let`s Do It, Romania!“ este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla si lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata.