Echipa Padurea Copiilor la 6633 Ultra-Marathon

0

“Faceam ultimele pregatiri inainte de a porni spre locul de intalnire cu echipele de voluntari care astazi efectueaza plantarile din Padurea Copiilor, 1200 de puieti cate unul pentru fiecare kilometru parcurs de catre Andrei si Vlad, fiind in acelasi timp in contact cu echipa de suport ce se ocupa de cursa 6633 Ultra Arctic. Asteptam cu totii vestea buna, ca Andrei si Vlad, ambasadori ai Padurii Copiilor la cel mai greu ultramaraton de pe planeta, desfasurat in conditii extreme de temperatura, au trecut linia de sosire.

La ora 6.15, efectiv, internetul a luat foc.  Ultimii 5 participanti ramasi in cursa au trecut impreuna linia ce le consfinteste efortul supraomenesc – 566 km in mai putin de 192 de ore, la Cercul Polar. Mii de mesaje de incurajare, comentarii si distribuiri pe retelele sociale.

Romania isi arata bucuria pentru o astfel de reusita. La propunerea Padurii Copiilor, peste o mie de sustinatori isi dadusera deja intalnire virtuala (check in) pe traseul cursei si la linia de sosire.

Cum spuneau cei din echipa de suport: cu ochii in lacrimi, multumim, multumim, multumim!” Teodora Palarie – manager Padurea Copiilor.

“Am ajuns! A fost foarte frumos dar si foarte greu! E o cursa pentru masochisti! Dupa o astfel de experienta este extrem de clar ce imi doresc pentru viitorul nostru. Sa fie unul verde!”

“Fiind o echipa, am inceput impreuna, am terminat impreuna. Sentimentul e fantastic!  Multumim tuturor celor de acasa ca au crezut in noi si au sprijinit cauza Padurii Copiilor”, ne-au spus Andrei Rosu si Vlad Tanase intr-o scurta discutie telefonica, imediat dupa cursa.

Temperaturi de pana la -50 de grade Celsius, viteze ale vantului de 70-80 km/h, umiditate ridicata, asa arata o cursa la Cercul Polar, cea mai grea in conditii de frig extrem de pe Terra.

Efortul lor este cu atat mai mare cu cat, pana la aceasta editie terminau cursa maxim 2-3 atleti.

Cu bucurie anuntam ca pentru prima data in istoria acestei curse, un roman, Tibi Useriu, a castigat cursa, facand astfel din participarea romaneasca la acest ultramaraton extrem, una de exceptie.

Participarea celor trei atleti romani la 6633 Ultra Arctic a generat un val de implicare si sustinere din partea utilizatorilor platformei de socializare Facebook, generand zilnic sute de mesaje de sustinere si distribuiri ale ultimelor actualizari legate de cursa. De asemenea, multumim mass mediei romanesti pentru promovarea proiectului si a ceea ce ne dorim sa fie la final: un succes romanesc la cea mai grea cursa de anduranta din lume.

Toate informatiile despre proiect si cursa le gasiti accesand linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/events/457872631076887/?active_tab=posts

Daca doriti sa sustineti aceasta cauza respectiv sa va implicați in viitorul copiilor nostri, va asteptam cu o donatie pe profilul de mai jos:

http://viitorplus.galantom.ro/6633-Arctic-Ultra

In timp ce Romania se confrunta cu cel mai instabil an din punct de vedere al conditiilor meteo, treceri de temperatura de la frig la cald de pana la 20-25 de grade Celsius in intervalul aceleasi zile, mesajul lui Andrei si Vlad: “Aleg sa impaduresc!” este tot mai URGENT! Trebuie sa actionam acum prin impaduriri pentru a preveni expunerea Munteniei la frig si cald extrem. Mesajul campaniei va continua si in aprilie, cand un alt alergator/ambasador pentru Padurea Copiilor, Andrei Gligor, va alerga peste 250 de km in desertul Sahara, la +50 de grade Celsius, la Marathon des Sables.

“Aleg sa impaduresc!” este o campanie de informare si instigare la actiune privind schimbarile climatice. Alergatorii ce infrunta conditiile extremelor meteo sunt mesagerii mesajului ca ACUM este momentul de actiune si ca oricine poate lua atitudine si poate alege sa se implice in impaduriri si stoparea fenomenelor extreme cauzate de schimbarile climatice.

Padurea Copiilor este un program de impadurire, plantare si ingrijire de paduri, demarat in 2007 sub indemnul “Adopta un copac!”. Prin acest proiect Muntenia s-a imbogatit cu 38 de hectare de paduri, 8 hectare fiind deja in stadiul de masiv.

In Padurea Copiilor s-au implicat peste 9000 de voluntari si 4000 de alergatori ce ajuta de 7 ani la strangerea de fonduri pentru impaduriri.