Gala de Premiere a castigatorilor campaniei “Baterel si Lumea Non-E”

0

Asociatia Environ organizeaza marti, 17 iunie 2014, incepand cu ora 13.00, Gala de Premiere a castigatorilor celei de-a doua editii a campaniei de constientizare, responsabilitate sociala si colectare selectiva ,,Baterel si Lumea Non-E”, care va avea loc in sala de teatru a International School of Bucharest (Sos. Garii Catelu, nr. 1R).

In prezenta Ministrului Mediului, Attila Korodi si a reprezentantilor Ministerului Educatiei, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, dar si a reprezentantilor Ambasadei Republicii Federale Germania, va avea loc festivitatea de premiere a celor mai creativi elevi, alaturi de cei mai implicati profesori si cele mai active scoli in campania de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si de baterii.

Membrii formatiei Voltaj, cunoscuti pentru implicarea in proiectele de protejare a mediului inconjurator si totodata sustinatori activi ai proiectului ,,Baterel si Lumea NON-E”, alaturi de arbitrul international FIFA, Marius Avram sunt doar cativa dintre cei care vor inmana premiile castigatorilor si ii vor felicita personal pentru rezultatele deosebite.

Campania ,,Baterel si Lumea Non-E” a debutat in anul scolar 2011-2012 si se desfasoara in prezent in  peste 650 de scoli si licee la nivel national, sub Inaltul Patronaj al Ministerului Mediului  si Schimbarilor Climatice, Ministerului Educatiei Nationale, beneficiind totodata de sustinerea Primariei Municipiului Bucuresti si a Garzii Nationale de Mediu.

Proiectul are drept obiective principale stimularea colectarii selective a deseurilor de baterii si  echipamente electrice si electronice, dar mai ales implementarea unui sistem eficient de educare si informare a elevilor din toate ciclurile de invatamant asupra modalitatilor corecte  de colectare a deseurilor reciclabile.

Noutatea proiectului naţional consta  in includerea elevilor aparţinand tuturor nivelurilor de educaţie, de la clasa I la clasa a XII. Pentru a reuşi construirea unei comunicari facile şi eficiente cu fiecare dintre aceste categorii de varsta, campania a fost conceputa ca o competiţie pentru fiecare palier de varsta, respectiv pentru ciclul primar, gimnanzial şi liceal.

Gala de Premiere se va desfasura in sala de teatru a International School of Bucharest, Sos. Garii Catelu, nr.1R, iar presa este asteptata la eveniment incepand cu ora 12.45.