Greenpeace Romania prezinta avanpremiera filmului This Changes Everything – ecranizarea cartii omonime a autoarei Naomi Klein

0

Greenpeace Romania organizeaza sambata, 26 septembrie, ora 13:30, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti, proiectia in avanpremiera a filmului “This Changes Everything“, inspirat dupa cartea omonima a autoarei Naomi Klein.

Filmul prezinta acapararea, de multe ori brutala, a resurselor planetei de catre marile corporatii, in detrimentul populatiei si al mediului natural. Filmul este, de asemenea, un apel la mobilizare civica.

26 septembrie este Ziua mondiala de actiune impotriva schimbarilor climatice si face parte dintr-o miscare mai ampla pentru popularizarea temei, inainte de summitul climatic COP 21, ce va avea loc la Paris in aceasta iarna. 

In regia lui Avi Lewis, filmul ii are drept producatori pe Danny Glover, Alfonso Cuarón, Shepard Fairey si Seth MacFarlane, iar durata sa este de 89 de minute. Filmul este in limba engleza, cu subtitrare in limba romana.

Greenpeace Romania a obtinut dreptul de a proiecta filmul inainte de lansarea oficiala a acestuia, programata pentru 20 octombrie (iTunes) si 6 noiembrie pentru publicul general.

Evenimentul se bucura de sustinere din partea Institutului Francez si Ambasadei Frantei.

Prezentare (trailer): https://www.youtube.com/watch?v=WPQI1Lui42c 

Website oficial: http://thischangeseverything.org/

Informatii despre autoare: http://thischangeseverything.org/naomi-klein/