“Locul deseurilor nu este in casa”

0

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec s-a aflat in acest week-end intr-o ampla actiune de mediu, in judetele Hunedoara, Prahova si Teleorman. Sambata, 28 august s-au derulat mai multe actiuni de informare, constientizare si colectare deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), alaturi de diferiti parteneri, in 20 de localitati din cele trei judete.

Astfel, in judetul Hunedoara, campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, s-a desfasurat in municipiul Orastie, in orasele Simeria si Geoagiu si in satele apartinatoare acestora, cu sprijinul primariilor din aceste localitati.

In judetul Prahova, sub acelasi indemn, locuitorii din Campina, Banesti, Brebu, Cornu si Poiana Campina, precum si cei din satele alaturate, au fost asteptati la o ampla actiune de colectare, la invitatia primariilor locale si a Asociatiei RoRec.

La Alexandria, in judetul Teleorman, sub cupola “Umbrelei Verzi”, cetatenii au avut ocazia sa lupte pentru ca orasul lor sa devina “Capitala verde a Romaniei”. In cadrul campaniei derulate de Tuborg Romania, a avut loc o noua actiune de colectare DEEE, timp de  trei zile, de vineri pana duminica.

Toti cetatenii care au depus aparate vechi sau uzate in cadrul celor trei actiuni au participat la tombole cu premii oferite de partenerii asociatiei: Arctic, Beko, Flanco, Livoli, Ronor, Whirlpool si Tuborg.

“Prin aceste actiuni continuam sustinut eforturile noastre de informare si constientizare a publicului cu privire la importanta colectarii selective si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice. Aceste aparate contin substante toxice periculoase, ce reprezinta o reala amenintare pentru mediul inconjurator. Colectarea corecta a acestor deseuri este un prim demers pentru a realiza ca mediul este o valoare pe care trebuie sa o protejam si este un exercitiu de atitudine civica, ecologica”, a spus Liviu Popeneciu, presedinte Asociatia RoRec.