MaiMultVerde si Raiffeisen Bank au inaugurat un spatiu verde in Focsani

0

Asociatia MaiMultVerde si Raiffeisen Bank au inaugurat in Focsani al treilea spatiu verde si de joaca realizat in cadrul proiectului demarat la inceputul lunii septembrie. Spatiul verde amenajat de cei doi parteneri cu sprijinul Primariei Municipiului Focsani este situat in cartierul Bahne, zona Aleea Caminului. Urmatoarele spatii verzi si de joaca vor fi amenajate in Calarasi si Galati.

 Prin proiectul demarat de Asociatia MaiMultVerde si Raiffesein Bank la inceputul lunii septembrie, terenuri cu o suprafata de aproximativ 500 metri patrati, situate in orase in care spatiul verde pe cap de locuitor este mai mic decat media europeana (26 metri patrati pe cap de locuitor), sunt amenajate ca spatii verzi si de joaca. Orasele alese in cadrul proiectului sunt Ploiesti, Alexandria, Focsani, Calarasi si Galati. Elementele folosite la amenajarea acestor spatii sunt gazon natural, arbusti si arbori (speciile acer negundo, albizia julibrissin, ilex aquilifolium, cortaderia), echipamente de joaca pentru copii (tobogan, leagan, rotativa si balansoar pe arcuri) si mobilier urban din plastic reciclat (banci si cosuri de gunoi). Mobilierul urban din plastic reciclat este realizat de Rainbow Company (www.rainbowcompay.ro).

 Spatiul astfel conceput in Focsani a fost inaugurat in cartierul Bahne, zona Aleea Caminului. La evenimentul de inaugurare au participat Decebal Bacinschi, primarul municipiului Focsani, Gabriela Parvescu, Director de Grup, Raiffeisen Bank, Catalin Pruteanu, director Raiffeisen Bank Agentia Vrancea, Anamaria Bogdan, Director de comunicare Asociatia MaiMultVerde, precum si elevi de la Scoala nr. 3 din Focsani care s-au bucurat de noua oaza de verdeata din cartier si au dat o mana de ajutor la ultimele pregatiri pentru inaugurarea parcului.

 In ultimii ani, in Romania, se poate observa o reducere dramatica a spatiilor verzi din orase, fie ele de utilitate publica (parcuri, gradini, spatii de joaca), fie zone de verdeata in apropierea strazilor si marilor bulevarde. Reducerea spatiilor verzi are impact asupra calitatii aerului si a vietii locuitorilor. Conform standardelor europene, pana in anul 2013, fiecarui locuitor al oraselor din Romania trebuie sa-i revina 26 metri patrati de spatiu verde, norma de care depinde sanatatea oamenilor. Mai mult, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca in marile aglomeratii urbane sa existe cel putin 50 metri patrati de spatiu verde pentru fiecare locuitor. In acest moment, media spatiului verde la nivel national este de doar 9 metri patrati pe cap de locuitor, iar in orase importante precum Arad, Calarasi, Constanta, Deva, Galati, Ploiesti sau Focsani nu se inregistreaza mai mult de 5 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

 Sursa: vranceamedia.ro