Mare Nostrum incepe actiunea de colectare a uleiului rezidual

0

La cinci luni de la debutul oficial al Campaniei de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat, Mare Nostrum incepe actiunea, propriu – zisa, de colectare a uleiului rezidual. Pe data de 22 mai, Caravana Ulei Uzat va fi prezenta in pietele Abator si km 4 5, pentru a-i intampina pe cetatenii responsabili.

Constantenii, care doresc sa predea uleiul rezidual, colectat in gospodarii, sunt asteptati, sambata, in intervalul 10.30 12.30 in piata Abator si 12.30 14.30 in piata din km 4 5.

Acestia vor fi intampinati, la Caravana Ulei Uzat, de voluntarii Mare Nostrum. La activitate va participa si Phoenix Distribution, firma specializata de colectare, care este co – finantator si partener al proiectului. Simultan, se vor desfasura activitati de informare si indrumare a trecatorilor catre centrul de colectare mobila.

Prima zi de colectare a uleiului vegetal uzat reprezinta, pentru noi, concretizarea actiunilor de informare si responsabilizare, de pana acum. Speram ca cetatenii sa fie la fel de receptivi la initiativa noastra si sa puna, in practica, sfaturile primite de la voluntarii nostri. Gestionarea responsabila a uleiului rezidual nu este o procedura complicata. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa colecteze uleiul uzat in sticle de plastic, pe care sa-l predea Caravanei Mare Nostrum, in cadrul actiunilor de colectare. Cetatenii responsabili vor primi, din partea organizatiei noastre, o recompensa simbolica“, a declarat Mihaela Candea, director executiv Mare Nostrum.

Prin Campania de constientizare privind uleiul uzat, Mare Nostrum urmareste sa transforme colectarea uleiului rezidual intr-o practica obisnuita, atat in ceea ce priveste utilizatorii economici, cat si utilizatorii casnici.

Campania de constientizare a populatiei privind necesitatea colectarii uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).