Nu lasa pe maine ce poti recicla chiar azi – caravana Guerilla Verde ajunge si in orasul tau

0

Caravana Guerilla Verde isi continua traseul in tara. Dupa Bacau, a venit randul ploiestenilor sa afle cum pot colecta mai usor bateriile si dozele de aluminiu.  Pe 13 si 14 martie, elevii de la Scoala de Arte si Meserii “Toma Caragiu” si Colegiile Nationale: “Mihai Viteazul”, “Nichita Stanescu”, “Jean Monnet”, “Toma Socolescu” si “Al. I. Cuza” au beneficiat de toate informatiile de care au nevoie pentru a fi determinati sa aiba un comportament eco.

Avertizarile asupra efectelor negative pe care substantele din baterii si acumulatori le au asupra noastra – mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu pot provoca alergii, sterilitate, pierderi de memorie, boli de inima, cancer – au avut efect asupra elevilor. Dupa succesul de la Bacau, unde salile de proiectii au fost neincapatoare, organizatorii au avut aceeasi surpriza placuta si la Ploiesti. Pe langa institutiile de invatamant deja inscrise in program, organizatorii au primit multe alte cereri, in special din mediul rural, de a implementa proiectul si in alte unitati de invatamant.

Abia acum, in alt treilea  an de la lansarea conceptului Guerilla Verde , putem spune ca ne-am recuperat ”investitia”.  Spun asta pentru ca astazi inregistram un numar impresionant de solicitari venite din partea scolilor din toata tara pentru a organiza evenimentele Guerilla Verde in orasul lor. Numai din Iasi, de exemplu, avem peste 19 astfel de solicitari venite, majoritatea, din mediul rural. O alta surpriza este faptul ca deja ecologia nu mai are varsta, gradinitele facand, de asemenea, parte din lista gazdelor noastre.”

Ca si la editiile anterioare, toate activitatile desfasurate in cadul proiectului vizeaza atat latura informativ-educativa cat si componenta practica, aceea de colectare selectiva a dozelor de aluminiu si a bateriilor  in containerele puse la dispozitie de Asociatia ECOTIC si ECOTIC BAT si Asociatia Non-Profit Alucro, prin campania EveryCanCounts.

Programul proiectiilor este disponibil pe site-ul www.guerillaverde.ro.