Personaje de carton Tetra Pak au invadat Gara de Nord

0

Gara de Nord a prins viata cu ajutorul personajelor Tetra Pak  realizate de studenti de la UNarte din carton si materiale obtinute in urma reciclarii ambalajelor de lapte si suc colectate la finele anului trecut. Acestea intampina si amuza calatorii la casele de bilete de bilete de la clasa a 2-a si ii indeamna sa colecteze selectiv.

“Mesajul nostru si al tuturor celor implicati in campanie este: Colectati selectiv, astfel veti proteja mediul si economisi resurse. Si nu ne referim doar la ambalajele noastre de lapte si suc, ci la tot ce poate fi colectat si apoi reciclat: carton, hartie, plastic, sticla, metal. Este un gest simplu, dar care conteaza foarte mult. Ambalajele noastre contin peste 70% carton, care se poate refolosi de pana la 8 ori pentru obtinerea altor obiecte precum hartie, servetele, cutii de cadou, de incaltaminte sau pentru electrocasnice; din polietilena si aluminiu se obtin alte obiecte precum pixuri, ghivece, suporturi de birou, USB. Le mutumim tuturor celor care au raspuns apelului nostru si au colectat  cutiile de lapte si suc pentru decorarea Garii de Nord, dar si studentilor si cadrelor didactice care transmit mesajele noastre intr-un mod inedit, prin jocul personajelor”, a declarat Cristina Dumitru, Manager de Comunicare Tetra Pak Europa de Sud-est.

Campania de informare si colectare selectiva a ambalajelor de carton de lactate si sucuri a fost organizata de Tetra Pak®, cu sustinerea Carrefour Romania in perioda noiembrie – decembrie 2012 si a fost promovata de ambasadorii Razvan Simion si Dani Otil. Cateva mii de bucuresteni au raspuns apelului de a aduce ambalaje la containerele albastre interactive si au participat la atelierele organizate si galeriile Carrefour. Ambalajele colectate au fost reciclate si o parte din materialele obtinute au fost folosite la realizarea personajelor de carte studentii de la UNarte.

“Ne bucuram sa contribuim la acest proiect cu o viziune artistica asupra reciclarii. Personajele noastre Tetra Pak comunica prin jocul lor faptul ca protejarea mediului poate fi integrata intr-un mod simplu in viata noastra de zi cu zi si ne aduce nenumarate beneficii. O cutie de carton reciclata da nastere altor obiecte si astfel contribuie la echilibrul naturii, deoarece cartonul poate fi reciclat de pana la opt ori. In compozitia noastra avem un joc in care fata ii arunca baiatului o cutie care se transforma in alte obiecte, inclusiv elemente de mediu, precum flori, animale, dar si obiecte utile. Cel de-al treilea personaj, se bucura de natura si face skating pe o rampa realizata din materiale obtinute in urma reciclarii ambalajelor colectate la sfarsitul anului trecut. Personajele au siluete de cutii Tetra Pak si sunt desenate si apoi pictate pe carton. Jocul are si spectatori reprezentati de personaje cu care calatorii se pot fotografia. Am folosit preponderent ambalaje si materiale obtinute in urma reciclarii ambalajelor de lapte si suc”, declara asistent universitar dr. Ioana Ciocan.

Studentii de la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti si-au transpus creativitatea si au creat personaje care, pe langa faptul ca sunt amuzante, transmit legatura stransa cu natura si mesajul principal al campaniei – prin reciclare ambalajele de carton se transforma, iar mediul este protejat.

“Atunci cand vezi o lucrare facuta de un grup de studenti, incerci sa-ti imaginezi dinamica echipei. Grupul nostru de studenti la UNarte functioneaza exact cum te-ai astepta: lucreazam impreuna, schimbam culorile de multe ori, ne contrazicem asupra compozitiei, facem pauze lungi si dese, ne apucam din nou de lucru… Si lucram mult si din ce in ce mai mult cand se apropie deadline-ul. Cel mai important lucru este ca am reusit sa ramanem prieteni si dupa deadline. Pentru ca asa functionam. Si cand ne-am asezat la laptop ca sa scriem acest text separat, am ajuns sa-l scriem impreuna”, ne-au marturisit studentii participanti in proiect.