Peste 1000 de scoli din Romania pornesc in Patrula de Reciclare!

0

Peste 1000 de unitati de invatamant s-au inscris la editia 2013 – 2014 a programului national de educatie pentru mediu Patrula de Reciclare, desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si cu sprijinul Inspectoratelor Scolare Judetene si din municipiul Bucuresti.  

La numai doi ani de la prima editie, care s-a desfasurat in 7 judete, Patrula de Reciclare a crescut intr-un ritm impresionant, ajungand astazi in toate colturile tarii. Astfel, Patrula de Reciclare devine, la ora actuala, cel mai amplu program de educatie ecologica din Romania care ajuta tinerii sa constientieze importanta colectarii selective a Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE).

  In Bucuresti participa peste 50 de gradinite, scoli si licee. Judetele unde s-au inscris cele mai multe unitati scolare (peste 20) sunt: Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Ialomita, Iasi, Maramures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea si Vaslui.   ”Numarul mare de participanti este dovada ca programul reprezinta o experienta frumoasa de invatare si implicare in comunitate, atat pentru elevi cat si pentru profesori  si ne arata ca acesta si-a castigat o buna reputatie in toata tara. Inseamna ca tanara generatie devine din ce in ce mai receptiva si mai atenta la impactul pe care gesturile noastre il au asupra naturii si ca isi asuma un rol activ in schimbarea atitudinii si comportamentului celor din jur. Sa le oferim toata sustinerea noastra, colectand responsabil deseurile electrice. Este un gest de respect fata de lege si fata de noi insine, dar si un impuls incurajator pentru copiii nostri.” spune Alexandra Arnautu, managerul de proiect.  

Prin programul Patrula de Reciclare, Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec sprijina scoala in misiunea de a forma o generatie de tineri responsabili, preocupati de grija fata de mediul inconjurator, implicati in comunitate si increzatori in propria putere de a aduce schimbari benefice in societate. 

 

Sub indrumarea Profesorilor Coordonatori si cu sprijinul materialelor puse la dispozitia lor de Asociatia RoRec, prescolarii, elevii si liceeni vor concepe si pune in practica, pe parcursul anului scolar, diverse activitati prin care sa  stimuleze obiceiul colectarii responsabile a DEEE si comportamentul responsabil fata de mediu in comunitatile lor.

 

Toti cei interesati sunt invitati sa afle care sunt Patrulele de Reciclare din toata tara, lista unitatilor scolare care participa la program este afisata pe site www.patruladereciclare.ro