‘Plantam fapte bune in Romania’ invita mii de oameni sa planteze cate un copac in 2013

0

Aproape 4000 de oameni sunt sunt asteptati anul acesta sa planteze copaci pe 21 de hectare de pamanturi neroditoare din tara noastra. Din toate colturile tarii, fie ca sunt romani, americani, britanici, egipteni, austrieci sau lituanieni, voluntarii vor oferi cel putin o sambata din timpul lor in folosului comunitatii.

Initiativa Plantam fapte bune in Romania a pornit in 2011 si a strans pana acum peste 4850 de adepti care isi doresc sa petreaca timp in aer liber, sa ajute o comunitate, sa cunoasca alti oameni, pentru ca viata la oras ii tine departe de natura sau pentru ca isi doresc sa lase ceva in urma copiilor. Voluntarii locuiesc in comunele sau orasele langa care planteaza, in resedintele de judet sau provin din localitati apropiate.

Plantam fapte bune in Romania are in echipa de organizare persoane cu preocupari diferite, dar care impreuna transforma Romania: o tanara care si-a dedicat tot timpul organizarii proiectelor in beneficiul comunitatii a reunit profesionisti care lucreaza in domenii precum organizare evenimente, comunicare, turism, imobiliare, consultanta in domeniul calitatii, logistica, mediul universitar, un grup de studenti si un pompier. Plantatorii de fapte bune au studiat situatia fondului forestier din Romania, practicile padurarilor si ale autoritatilor din domeniu si in fiecare an desfasoara actiuni de plantare, primavara devreme si toamna tarziu, completate cu actiuni de ingrijire a copaceilor, vara.

Eforturile au crescut, astfel ca astazi Plantam fapte bune in Romania se desfasoara in 9 judete. Organizatorii au realizat o harta a tuturor actiunilor planuite in 2013, pentru a le oferi celor dornici ocazia sa se implice. Primavara, vara sau toamna, oricine este interesat de plantari sau ingrijiri  isi poate alege ziua si localitatea potrivite. De asemenea, romanii sunt invitati sa ia atitudine si sa gaseasca un pamant nou, dintr-o localitate noua, pe care sa-l adauge pe harta plantarilor de fapte bune.

Toate aceste eforturi sunt facute cu munca voluntara, cu sprijin din partea unor institutii precum: Consiliile Judetene din Satu Mare sau Mures, prefecturile din Iasi, Ialomita, Arges, Mures, Timis sau Covasna, Administratia Nationala a Penitenciarelor care trimite detinuti la actiuni, primariile Ardud, Armasesti, Baltati, Breaza, Taureni, Tigveni, Valcele si Vulturu care pun la dispozitie pamanturile, Jandarmeria Romana care aduce jandarmi in regim de voluntariat la actiuni, directiile silvice din judetele Arges, Mures, Vaslui, Covasna si ocoalele silvice Ardud si Suici care ajuta cu prezenta unor padurari la actiunile de plantare, care se asigura ca voluntarii planteaza corect. 

follow_stiriong-3587625