Prima aplicatie mobile dedicata unui stil de viata eco va fi prezentata cu ocazia lansarii filmului DEMAIN in Romania

0

Asociatia Mai Mult Verde prezinta, in premiera pentru Romania, prima aplicatie mobile dedicata unui stil de viata responsabil, dezvoltata cu sprijinul Telekom Romania. Aplicatia GreenTips se prezinta sub forma unei liste de 365 de sfaturi (“tips and tricks”), cu sugestii de actiuni concrete și care pot contribui la adoptarea unui stil de viata verde sustenabil. GreenTips este realizata pentru smartphones cu sisteme de operare Android și iOS şi poate fi descarcata gratuit din Google Play şi AppStore. Lansarea oficiala va avea loc pe 28 septembrie, in cadrul evenimentului de premiera a documentarului DEMAIN in Romania.

A arata solutii, a spune o poveste ce face bine, este oare cel mai bun mod de a rezolva crizele ecologice, economice și sociale cu care se confrunta tara noastra? Documentarul Demain/Ziua de Maine, filmul care a inaugurat Conferinta pentru clima a ONU, celebra COP2 de la Paris din 2015, va incerca sa raspunda acestor intrebari. In film sunt prezentate exemple din 10 tari (Franta şi Insula Réunion, Elvetia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India), pionieri care reinventeaza agricultura, energia, economia, democratia și educatia.  Asociatia MaiMultVerde este partenerul lansarii filmului in tara noastra şi va prezenta cu aceasta ocazie, prima aplicatie din Romania dedicata unui stil de viata eco.

Utilizatorii aplicatiei GreenTips pot accesa lista de Sfaturi sau se pot abona la Sfatul zilei pentru a primi in urmatoarele 365 de zile cate o recomandare ce ii va ajuta sa işi adapteze stilul de viata la capacitatea singurei planete pe care o avem la dispozitie şi a intra in cursa pentru salvarea acesteia. Pentru ca acum, ne-o spun studiile, consumam de trei ori mai mult decat Pamantul poate duce, jocul serios de-a protectia mediului incepe de la 270 de puncte, pe care fiecare utlizator le primeşte in cont. Pentru fiecare sfat pe care il adopti, sau l-ai adoptat deja, ești cu doua puncte mai aproape de tinta de 1.000 de puncte. Ai la dispozitie un an. Nu te grabi, dar nici nu uita: sfaturile vin de la noi, dar decizia este a ta. Sa pornim la drum! Primul pas: „inregistreaza-te!”

In Romania, filmul este prezentat in premiera de Media Image Factory, in cadrul caravanei educationale Guerilla Verde, cu sprijinul ECOTIC, Institutului Francez din Romania, IBM şi Every Can Counts Romania. Spectacolul de avanpremiera este programat pentru 28 septembrie 2016, incepand cu orele 20.30, la Cinema Elvira Popescu, din Bucureşti. Evenimentul de lansare va fi urmat de proiectii pentru public, cu intrarea libera, in București, Iași, Cluj, Timișoara și Brașov. Programul proiectiilor este disponibil pe:  www.guerillaverde.ro  şi pe Facebook.com/GuerillaVerde.

Trailer film: https://www.youtube.com/watch?v=NUN0QxRB7e0

Parteneri media: Infomediu Europa, Green Report, NonGuvernamental, Gadget Report, StiriONG, Romania Pozitiva, Gala Societatii Civile, Egirl, Zile şi Nopti, Şapte Seri, Cinemagia, Avantaje, Cinefan, Revista Biz,  Revista Bulevard, Gratuitor, Roportal, Timisoreni.ro, LumeaInTrend.ro, In Oras.ro, StiriONG.ro, StopCO2, Ziarul Clujean, TVR Cluj, Ziarul de Iasi, TVR Iasi, Ziarul Actualitatea, TVR Timisoara, MyTex.ro, Iaşi Fun, Cultura in Iasi.ro.